Pantyhose

Äldre pappa nu

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

kvinnor stora naturliga bröst
nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

nu äldre pappa

En dansk studie visar inte på några skillnader i antal medfödda missbildningar generellt sett beroende på mannens ålder. Däremot var det fyra gånger vanligare att pappor över 50 år fick barn med Downs syndrom. Över 70 par i en dansk fertilitetsdatabas ingår i den största epidemiologiska studien någonsin i vilken pappans ålder jämförts med förekomsten av missbildningar hos det förstfödda barnet.

Human Reproduction ;—7. Studien innefattar endast par där kvinnan är i åldern 20—29 år. Resultatet visade att det inte fanns några skillnader i antalet medfödda missbildningar generellt sett beroende på mannens ålder. Men för vissa typer av missbildningar, så som Downs syndrom och missbildningar i extremiteter, fanns en överrisk som ökade i relation till ökad ålder hos pappan.

Det var bland annat fyra gånger vanligare att pappor över 50 år fick barn med Downs syndrom, jämfört med pappor i åldern 20—29 år. Redan efter det att pappan passerat 40 års ålder ökade risken för Downs syndrom och missbildade extremiteter med 30—40 procent. Det handlar dock om små tal. Totalt bestod gruppen med män över 50 år av endast individer. Antalet barn födda med Downs syndrom var för hela gruppen på drygt 70 par endast 46 av totalt cirka 4 registrerade medfödda missbildningar.

Antalet barn som föddes med missbildade extremiteter var totalt Forskargruppen bakom studien leds av epidemiolog Jörn Olsen vid University of California. Han säger till tidskriften New Scientist att »riskerna med äldre mödrar förvisso är betydligt större än med äldre fäder, men att trenden med att allt fler väntar med att skaffa barn gör att även frågan om risker med äldre fäder måste tas på allvar«. Nyheter 16 okt En kvinna har infekterats två gånger med olika stammar av sars-cov-2 och däremellan varit virusfri.

Det bekräftas av forskare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och Göteborgs universitet. Fallet är det första bekräftade i Sverige. Nyheter 16 okt Förra året åkte 22 vårdcentraler i Västra Götalandsregionen på ekonomiska sanktioner eftersom de misstänktes ha registrerat irrelevanta diagnoser för att få ut högre ersättning. Nu får ytterligare 14 vårdcentraler bakläxa. Krönika 16 okt Larm från akuten: orange-triagerad kramp. Patientens egen berättelse bekräftar att akutbehandling inte är aktuell men läkaren önskar att hon kunde göra mer.

Karin Forsberg berätter i sin krönika. Nyheter 16 okt Förra veckan gick Norrtälje sjukhus upp i stabsläge. Nu höjer sjukhuset beredskapen ytterligare ett steg på grund av ett mycket ansträngt personalläge. Nyheter 16 okt Pandemin har gett digital vård en skjuts i landet. Men redan innan covid hade en majoritet av regionerna infört egen digital primärvård.

Bara två saknade planer för ett införande, visar forskning från Linköpings universitet. Och de har nu skaffat digitala lösningar. Nyheter 16 okt Landets glesbygdsprimärvård tampas med svåra rekryteringsproblem. Men hälsocentralen i Arvidsjaur har lyckats locka till sig utbildningsläkare och tagit sig ur sitt hyrläkarberoende. Debatt 16 okt Författarna till en HTA-rapport som undersökt sambandet mellan minskad sjukskötersketäthet och patientsäkerhetsutfall drar slutsatsen att det inte går att dra några slutsatser.

Att det anses omöjligt att dra slutsatser är dock inte detsamma som att det finns bevis för att det inte finns något samband, skriver Dimitri Beeckman och medförfattare. Debatt 16 okt Ett debattinlägg i LT innehåller en varning till beslutsfattare att använda vår HTA-rapport som stöd för att byta ut sjuksköterskor mot annan personal. Vi är här helt eniga med författarna när det gäller detta, skriver Christina Bergh och medförfattare. Nya rön 16 okt Synkrotrontekniken, som finns på MAX IV-laboratoriet i Lund, ger möjlighet att visualisera olika detaljerade strukturer i vävnader vid sjukdomstillstånd.

I två studier beskrivs hur man har använt tekniken för att studera patofysiologiska processer vid diabetesneuropati och pulmonell hypertension. Nyheter 15 okt På torsdagen presenterades två åtgärder för att göra det lättare för regionerna att låna personal av varandra vid kriser. Ett initiativ kommer från arbetsgivarna, och ett från staten. Bland annat ska en nationell resurs undersökas. Nyheter 15 okt I början av november beslutar Universitetskanslersämbetet UKÄ om examensrätt för den nya läkarutbildningen som startar nästa år.

Alla sju lärosätena ser ut att få grönt ljus på sina ansökningar. Nyheter 15 okt Politikerna i Stockholmsvården måste erkänna allvaret med den höga belastningen på akutmottagningarna och vårdplatsbristen, vilket påverkar patientsäkerheten.

Och chefsläkarrollen håller på att urholkas i den här frågan. Det menar Stockholms läkarförenings ordförande och grundarna till Stockholms sjukvårdsupprop i en gemensam debattartikel. Nyheter 15 okt Söktrycket till läkarutbildningen ökade med 28 procent från höstterminen till höstterminen , enligt statistik från Universitetskanslersämbetet UKÄ. Nyheter 15 okt Uppgifter om vaccinationer mot covid ska registreras i det nationella vaccinationsregistret. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.

Nyheter 15 okt Dalarna har upphandlat Vårdexpressen, ett smart anamnessystem som stoppats i två andra regioner efter misstänkt fel i upphandlingen. Och nu finns frågetecken även i Dalarna. Enligt SVT ska en tjänsteman ha gett det vinnande bolaget förhandsinformation.

Nyheter 15 okt Kunskapsläget måste bli bättre när det gäller patienter som lider av konsekvenser efter sexuella övergrepp. Det menar Gita Rajan, ordförande i den nya läkarföreningen Paks. Nu vill föreningen, som har sitt första riktiga årsmöte denna månad, få fler medlemmar. Nya rön 15 okt Resultaten från en nyligen publicerad studie visar att NT-proBNP är en stark riskmarkör för såväl förtida död som kardiovaskulär sjukdom hos patienter med typ 2-diabetes och hög kardiovaskulär riskfaktorprofil.

Nyheter 14 okt Förslaget att göra barnintensiven till en del av Karolinska universitetssjukhusets övergripande organisation för perioperativ medicin och intensivvård väcker starka reaktioner. Ett stort antal medarbetare har ställt sig bakom ett öppet brev till ledning där de uttrycker stor oro. Nyheter 14 okt Besökstiden på landets akuter ökade förra året jämfört med Samtidigt blev antalet besök färre, framför allt i Stockholm. Det visar nya siffror från Socialstyrelsen.

Nyheter 14 okt Arbetet med listningstak i den sörmländska primärvården har pågått sedan årsskiftet. Skillnaderna mellan vårdcentralerna är fortfarande stora — men i Strängnäs har läkarna tagit fram ett egensnickrat system för att skapa lagom stora, rättvisa och personliga listor. Peter Örn, frilansjournalist. Läs artikel som PDF. Spara mina data till nästa gång. Spara mitt namn, e-postadress i cookies nästa gång jag kommenterar. Föreligger jäv? Om ja, ange typ av jäv.

Jag godkänner Läkartidningens Policy. Från startsidan. Första fallet av återinsjuknande i covid som bekräftats i Sverige Nyheter 16 okt En kvinna har infekterats två gånger med olika stammar av sars-cov-2 och däremellan varit virusfri. Vårdcentraler i Västra Götaland får bakläxa för diagnoskodning Nyheter 16 okt Förra året åkte 22 vårdcentraler i Västra Götalandsregionen på ekonomiska sanktioner eftersom de misstänktes ha registrerat irrelevanta diagnoser för att få ut högre ersättning.

Förstärkningsläge på Norrtälje sjukhus Nyheter 16 okt Förra veckan gick Norrtälje sjukhus upp i stabsläge. Regionerna har satsat digitalt — även utan press från pandemin Nyheter 16 okt Pandemin har gett digital vård en skjuts i landet. Arvidsjaur satsade på ST-läkare och klarar sig nu utan hyrläkare Nyheter 16 okt Landets glesbygdsprimärvård tampas med svåra rekryteringsproblem.

Frånvaron av bevis inget bevis för frånvaro av samband Debatt 16 okt Författarna till en HTA-rapport som undersökt sambandet mellan minskad sjukskötersketäthet och patientsäkerhetsutfall drar slutsatsen att det inte går att dra några slutsatser.

Replik: Andel bör inte förväxlas med sjukskötersketäthet Debatt 16 okt Ett debattinlägg i LT innehåller en varning till beslutsfattare att använda vår HTA-rapport som stöd för att byta ut sjuksköterskor mot annan personal. Synkrotron ger unika möjligheter att se vävnadsstrukturer Nya rön 16 okt Synkrotrontekniken, som finns på MAX IV-laboratoriet i Lund, ger möjlighet att visualisera olika detaljerade strukturer i vävnader vid sjukdomstillstånd.

Regionerna ska lättare kunna låna personal av varandra i kris Nyheter 15 okt På torsdagen presenterades två åtgärder för att göra det lättare för regionerna att låna personal av varandra vid kriser. Snart beslut om nya utbildningen Nyheter 15 okt I början av november beslutar Universitetskanslersämbetet UKÄ om examensrätt för den nya läkarutbildningen som startar nästa år.

Sjukvårdsuppropet i SvD: »De väljer att negligera problemet« Nyheter 15 okt Politikerna i Stockholmsvården måste erkänna allvaret med den höga belastningen på akutmottagningarna och vårdplatsbristen, vilket påverkar patientsäkerheten.

Ökat söktryck till läkarutbildningen Nyheter 15 okt Söktrycket till läkarutbildningen ökade med 28 procent från höstterminen till höstterminen , enligt statistik från Universitetskanslersämbetet UKÄ. Vaccinationsregister föreslås omfatta covidvaccination Nyheter 15 okt Uppgifter om vaccinationer mot covid ska registreras i det nationella vaccinationsregistret. IT-upphandling kritiseras Nyheter 15 okt Dalarna har upphandlat Vårdexpressen, ett smart anamnessystem som stoppats i två andra regioner efter misstänkt fel i upphandlingen.

Ny läkarförening vill öka kunskapen om sexuella övergrepp Nyheter 15 okt Kunskapsläget måste bli bättre när det gäller patienter som lider av konsekvenser efter sexuella övergrepp. NT-proBNP förutsäger risk för död vid typ 2-diabetes Nya rön 15 okt Resultaten från en nyligen publicerad studie visar att NT-proBNP är en stark riskmarkör för såväl förtida död som kardiovaskulär sjukdom hos patienter med typ 2-diabetes och hög kardiovaskulär riskfaktorprofil.

Stor oro när barnsjukvården på Karolinska ska organiseras om Nyheter 14 okt Förslaget att göra barnintensiven till en del av Karolinska universitetssjukhusets övergripande organisation för perioperativ medicin och intensivvård väcker starka reaktioner.

Längre besök på landets akuter Nyheter 14 okt Besökstiden på landets akuter ökade förra året jämfört med Strängnäs klarar listningstaket — eget system ger läkarna arbetsro Nyheter 14 okt Arbetet med listningstak i den sörmländska primärvården har pågått sedan årsskiftet.

Denna webbplats använder sig av kakor cookies för att förbättra användarupplevelsen. Genom att använda vår webbplats så godkänner du de kakor som sparas. Läs mer!

4 Comment

  • Visa alla. Siffrorna från Försäkringskassan är tydliga. Sjuksköterskorna på Sabbatsbergsgeriatriken har vårdat svårt sjuka covidpatienter som prioriterades bort från intensivvården. Men samtidigt framställdes dessa pappor som just en ny generation män, olika sina fäder som varken uttryckte känslor, lagade mat eller bytte blöjor. De konstaterar samtidigt att störst fokus idag läggs på kvinnans ålder och att man därför behöver informera män mer om riskerna med att bli pappa senare i livet. Däremot var det fyra gånger vanligare att pappor över 50 år fick barn med Downs syndrom. Män borde enligt forskarna bli mer medvetna om att den biologiska klockan tickar även för dem.
  • Däremot har pappaledigheten en god effekt på jämställdheten i relationen. Bara två saknade planer för ett införande, visar forskning från Linköpings universitet. Lön Till en början kunde psykologerna varna för risken att en alltför närvarande pappa kunde hota symbiosen mellan mamma och barn. Hitta på Vårdfokus. Deras ställning hotas inte av en längre frånvaro, säger Philip Hwang. Han började ses som en fullvärdig förälder i stället för pappa.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google