Other

Könsnivå 3

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

kvinnor stora naturliga bröst
3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

3 könsnivå

Stockholms Fotbollförbund har ett flertal kommittéer och råd som arbetar under styrelsen. Dessa är tävlingskommittén, domarkommittén, disciplinkommittén, besvärs- kommittén, föreningskommittén, tävlings-utvecklingskommittén, anläggningskommittén, rekryteringsrådet, jämställdhetsrådet samt vetenskapliga rådet.

En sammanställning av kommittéernas arbete under presenteras. TK har behandlat ärenden. Serierna samlade lag fördelade på följande sätt: herrar div 4 36 36 lag, div lag, reserver 62 67 lag, veteran 40 43 lag. Damer div 2 7 7 lag, div 3 19 20 lag, div 35 39 lag, damreserver 8 11 lag. Damjuniorer 15 17 lag. I Förbundsserierna för Herrar deltog 31 30 lag fördelade på följande sätt: Allsvenskan 3 4 lag, Superettan 2 1 lag, i div 1 deltog 3 3 lag, i div 2 deltog 14 12 lag, i div 3 9 10 lag.

Dessutom deltog 2 4 lag i U I Förbundsserierna för Damer deltog 15 14 lag fördelade på följande sätt: Allsvenskan 1 2 lag, Elitettan 3 1 lag, div 1 11 11 lag. I U19 pojkar , deltog 21 16 lag, U17 pojkar , deltog 20 17 lag samt i U16 pojkar deltog 12 11 lag.

I U19 slutade IF Brommapojkarna på 2:a plats efter seriespel. I spelet om F 17 SM deltog 10 lag. På nationell nivå heter damernas högsta serie RFL Regionala futsalligan och bestod av sex regionala serier med 13 lag från vårt distrikt. Tre av dessa tog sig till slutspel och Falcao FC lyckades allra bäst genom att besegra Umeå IK FF efter två finalmatcher och kunde därmed titulera sig svenska mästare.

Herrarnas högsta nivå heter SFL Svenska futsalligan. För första gången var det inget slutspel utan seriesegraren blev svensk mästare. I div. Söder Futsalklubb var en hårsmån ifrån att avancera till SFL, men förlorade knappt i den andra och avgörande kvalom­gången. Stockholms Fotbollförbunds ungdomstäv­ling S:t Eriks-Cupen samlade ca 70 flickor och pojkar i 4 4 lag.

Flickor, 11 mot 11, samlade lag, 9 mot 9, lag, 7 mot 7, lag och 5 mot 5 lag. Pojkar, 11 mot 11, samlade lag, 9 mot 9, lag, 7 mot 7, 1 1 lag och 5 mot 5, 1 1 lag. I flickornas klass F anmälde sig 78 68 lag, F15 - 74 72 lag, F14 — 94 lag, F13 - lag, F12 - lag, F11 - lag, F10 - lag, F9 - lag och F8 - lag. I pojkarnas klass P anmälde sig 45 46 lag, Pkval - 28 30 lag, P17 - 57 62 lag, Pkval - 22 25 lag, P16 - 90 lag, P15 - lag, Pkval - 19 20 lag ,P14 - lag, P13 - lag, P12 - lag, P11 - lag, P10 - lag, P9 - lag och P8 - lag.

Domarkommitténs huvuduppgift är att se till att det finns tillräckligt antal utbildade domare för vår verksamhet. För att uppnå detta jobbar vi med följande punkter:. Domaruttagningen på distriktsnivå div herrar, div 3- 5 damer, reservlag- och juniorlagsserier samt S:t Eriks-Cupen har skett med hjälp av datortillsättning.

Föreningskommitténs uppdrag är att jobba tillsammans med förtroendevalda, anställda och föräldrar i distriktets föreningar.

Kommittén ska vara en resurs och stödfunktion för föreningarna så att de kan bedriva, leda och utveckla en modern föreningsmiljö och en attraktiv verksamhet inom fotboll, futsal och beach soccer. Under har Föreningskommittén arbetat med insatser som kopplar an till förbundets fokusområden i Stockholmsfotbollens Mål- och inriktning Som ett led i att skapa utveckling och samarbete i zonerna genomförs kontinuerligt möten där gemensamma utbildningar och zonens aktuella frågor lyfts och diskuteras.

Utöver ovan genom­förs även enskilda föreningsbesök hos zonens föreningar för samtal kring föreningens nuläge och utmaningar. Föreningskommittén har under året också ge­nomfört obligatoriska styrelseutbildningar kring Diplomerad förening, Kvalitetssäkring av förening och de nya Spelformerna för föreningar som vill söka Idrottslyftsmedel.

I zonerna har också utbildningen Coachande föräldraskap arrangerats för att stärka föräldrarnas kunskap kring sina barns fotbollsutövande och hur de kan vara en positiv kraft för barn- och ungdoms­fotbollen.

FK har hållit utbildningar i barnkonven­tionen tillsammans med RF-SISU Stockholm i slutet av året för att förbereda föreningars ledare och föräldrar på vad det betyder att barnkonventionen blir lag 1 januari På årliga S:t Eriks-Cups dagen var den röda tråden barnkonventionen där bl.

Unicef och Röda Korset var inbjudna dels som föreläsare men också som panel. Anläggningsfrågan blir en allt viktigare fråga inom Stockholmsfotbollen där det finns alldeles för lite anläggningar för att täcka våra behov.

Under året har FK arbetat på olika möjligheter att använda zonerna för att låta föreningarna skapa gemen­samma plattformar för påverkan mot kommuner. Många zonmöten har därför handlat om just anläggningsfrågan under året. Föreningskommittén har varit involverade i fram­tagningen av och pilotprojekt kring SvFF koncept Diplomerad förening som släpptes nationellt för föreningar i januari Ett verktyg för fören­ingar att utvärdera sin verksamhet, identifiera sina styrkor och utmaningar, stöd i utvecklings­arbetet och möjlighet att diplomeras om man be­driver sin organisation och verksamhet i enlighet med kriterierna.

StFF blev under det första distriktet i Sverige att få en förening som blev klar och godkänd med processen Diplomerad förening. Under året har många föreningar också påbörjat både skattning och processen. Allt ifrån offensivt styrelsearbete till introduktionsutbildning för nya föreningsanställda. Föreningskommittén har också för sjunde året i rad genomfört Framtidens Fotbollsledare som är en utbildning som förbereder unga människor för ett uppdrag i föreningarna som ledare eller förtroendevald.

Alla beslut och diskussioner under året i FK har genomsyrats av jämställdhetsfokus för att säkerställa att beslut vi tar alltid tar hänsyn till jämställdhetsfrågan.

FK har utifrån alla fokusområden satt en kommunikationsplan under året för att på ett strukturerat sätt delge föreningar information om aktuella ämnen och händelser under året kopplat till alla fokusområden. Barnkonventionen som var i fokus inför att den blev lag 1 januari är ett exempel där man kommunicerade om de utbildningar förbundet höll i. Inför årsmöten har man också i god tid kommunicerat om utbildning­ar för valberedning. Goda föreningsexempel har regelbundet under året kommunicerats genom de kanaler förbundet förfogar över.

Tävlingsutvecklingskommittén TUK startade upp den 21 maj för att identifiera och arbeta med utveckling av vår tävlingsverksamhet inklusive S:t Eriks-Cupen och alla spelformer.

Tidigare har tävlingsutveckling sorterat under Tävlingskommittén TK. TUK startade för att lyfta de utvecklingsfrågor som med tiden hamnat i bakgrunden till förmån för TK:s hantering av många och aktuella ärenden under ett konstant högt tryck. Kommitténs uppgift är att utveckla tävlingsverksamheten i Stockholmsfotbollen och så långt det är möjligt tillse att det finns en stimulerande och utvecklande tävlingsverksamhet för alla.

Med alla menas såväl individer som föreningar oavsett kön, nivå, spelform eller ambition. Kommittén har inte haft beslutsrätt, utan fungerat som stödfunktion till kansli och tjänstemän, rådgivande till styrelse och representantskap och ska i samspel med kansliet överblicka befintlig tävlingsverksamhet, inhämta uppfattningar från föreningar, identifiera, utreda och bereda tävlingsutvecklingsfrågor samt lämna förslag till utvecklingsåtgärder.

Från kansliet deltar ansvariga för tävlingsavdelningen, sportavdelningen och vid behov utvecklingsavdelningen i kommittén. Gruppens medlemmar skall i övrigt representera den mångfald som finns inom Stockholmsfotbollen med förankring och bakgrunder inom alla dess områden. Kommittén har under träffats fyra tillfällen och bidragit till bland annat Stockholmsseriens utformning och tillkomst, tydliggörandet av fördelningsprinciper i tävlingar, översyn och kartläggning av flertalet områden inför framtida förbättringar.

Anläggningsbristen i Stor-Stockholm är välkänd både vad gällerplaner för fotboll och hallar för futsal. Futsal behandlas på annat ställe i årsberättelsen. Årets aktiviteter på anläggningssidan har till stora delar präglats av debatten kring konstgräsplaners påverkan på miljön. Fotbollsplaner gjorda av plast är ur miljösynpunkt allt mer ifrågasatta av både loka­la, nationella och europeiska miljömyndigheter. I Sverige har Naturvårdsverket pekat ut fotbollsplaner tillverkade av konstgräs som den näst största källan för spridning av mikroplaster till natur och vattendrag.

I Europa har den europeiska kemikaliemyn­digheten ECHA startat ett arbete med att samla information för att se över effekterna av en utfasning av det fossilplast-baserade ifyllnads­materialet i konstgräsplaner och vilka metoder som kan implemente­ras för att begränsa spridningen av miljöfarliga mikroplaster i miljön. För att råda bot på uppkommen situation har Stockholms Fotbollför­bund under året startat upp ett antal miljöprojekt med fokus på att skapa hållbara fotbollsytor.

Det är projekt som både har som mål att finna nya miljövänliga material och att effektivisera samt förbättra underhållet på våra fotbollsplaner. SmartFields är ett annat projekt där förbundet i samarbete med Solna kommun har startat en testbädd med uppgift att testa nya underhållsmetoder med hjälp av robotar och automatiserade system. En förutsättning för att fotbollen ska klara av de nya under­hållskrav som har ställts är att hitta nya smarta lösningar som är mer effektiva än dagens manuella metoder.

TestbedNordic är ett tredje projekt som är i planeringsstadiet. Här är målet att skapa en testbädd för nya och kommande biobase­rade ifyllnadsmaterial. Även kommande ifyllnadsfria system ska testas. Projektet ska vägleda våra kommuner vilka av de nya materi­alen och konstgrässystem som fungerar bäst på våra breddgrader.

Under året har arbetet fortsatt med att få kommunerna bättre in­formerade om det underskott av fotbollsytor som råder och att få en samsyn på hur behovet räknas fram. I Stockholms stad har vi tillsam­mans med Idrotts- och fastighetsnämnden inlett ett samarbete att ta fram en plan för varje potentiell yta som skulle kunna användas till fotbollsyta. Vi är också överens om att vi ska skapa en samsyn över det antal planer som behövs för att erbjuda våra barn och ungdomar möjlighet att utöva sin sport.

Årets glädjebesked är nog ändå att Stockholms stad tog beslut om att undersöka möjligheten att anlägga två spelsytor med hybridgräs på Gärdets sportfält.

Vilket fantastiskt tillskott det kommer att bli för ungdomsfotbollen i centrala Stockholm där det är mycket svårt att hitta nya ytor att träna och spela på.

Tillkomsten av nya fotbollsytor har under året varit 4 stycken i Stockholms kommun och 5 i övriga kommuner. De nytillkomna ytor­na är färre än det vi hade förväntat oss och tyvärr är trenden att det inte byggs vare sig i takt eller ikapp. Det samarbete vi påbörjat under med ordföranden i andra idrotter i Stockholm hoppas vi kan ge bättre effekt Det uppskattas av de styrande i Stockholms Stad att idrotterna har en gemensam röst. Vi hoppas dock att det också ska visa sig i fler anläggningar.

Utöver konstgräsplaner har bullerproblematiken uppmärksammats mycket, speciellt i Boo, Nacka och i Ursvik, Sundbyberg. Vid tidpunkten för denna berättelse väntar vi fortfarande på avgörandet i Överdom­stolen i Nacka. Vilket beslut det än blir är det mycket angeläget att det blir en tyd­lighet i lagen kring bullerfrågan, så att barn, ungdomar och äldre kan idrotta även i tätorter.

Anläggningskommittén har under året avvecklats då miljö- och konstgräsfrågorna drivs i projekt av anställd personal. Behovet har också minskat då övriga anläggningsfrågor och påtryckningar på politiker i Stor-Stockholms kommuner görs av styrelsen, SvFF:s anläggningskommitté och anställd personal. Rådets uppgift är att vägleda och driva på förbundets och klubbars jämställdhetsarbete samt arbete kring mångfald och inkludering.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies. Stockholms FF. Antalet matcher som domartillsattes under säsongen uppgick till ca 34 matcher. Disciplinkommitténs ansvarsområde Disciplinkommittén DpK skall fungera som första instans i bestraffningsärenden enligt RF:s stadgar, kap 14 DpK skall kontinuerligt informera styrelsen om kommitténs arbete Disciplinkommittén har under gjort följande: Framtagit underlag för vidmakthållande av idrottslig rättssäkerhet i samband med beslut gällande bestraffningar enligt RF:s "Idrottens bestraffningsregler" Haft uppföljning av all statistik kring DpK:s arbetsområde Rapporterat till föreningarnas ordförande alla grova utvisningar med anmäld part under 15 år DpK har kontinuerligt informerat styrelsen om kommitténs arbete BESVÄRSKOMMITTÉN BK har under behandlat 7 ärenden.

Framgångsrikt zonsystem- attraktiv fotbollsverksamhet Som ett led i att skapa utveckling och samarbete i zonerna genomförs kontinuerligt möten där gemensamma utbildningar och zonens aktuella frågor lyfts och diskuteras.

Bättre matchmiljö I zonerna har också utbildningen Coachande föräldraskap arrangerats för att stärka föräldrarnas kunskap kring sina barns fotbollsutövande och hur de kan vara en positiv kraft för barn- och ungdoms­fotbollen. Anläggningar som täcker våra behov Anläggningsfrågan blir en allt viktigare fråga inom Stockholmsfotbollen där det finns alldeles för lite anläggningar för att täcka våra behov.

0 Comment

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google