Lesbian

Barock porrstjärna

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

kvinnor stora naturliga bröst
porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

porrstjärna barock

För närmare 30, år sedan gjordes den här stenfiguren som kallats Venus från Willendorf. Kanske är det verkligen en kärleksgudinna, men det vet vi inte. Folk har gissat på allt från fruktbarhetssymbol och magiskt föremål till självporträtt, humor och pornografi.

Vi vet att man gjorde skulpturer av överviktiga kvinnor under den äldre stenåldern, men vi vet inte om detta var något skönhetsideal. Redan de gamla grekerna drömde om den perfekta kvinnokroppen. Vi börjar därför i Grekland det ödesdigra året f. Då tillverkades en staty, som fortfarande har stor betydelse för kvinnors skönhetsideal.

Ibland kan matematik skapa ett skönhetsideal. De gamla grekerna älskade matematik och räknade fram det gyllene snittet, de perfekta proportionerna. Enligt det gyllene snittet ska det lilla förhålla sig till det stora som det stora förhåller sig till helheten. Översatt till kvinnliga former betyder det att en tjej ska ha måtten Dessutom ska hennes midja sitta två tredjedelar av kroppslängden ovanför marken.

Självklart gav bildhuggaren Alexandros kärleksgudinnan Venus dessa perfekta mått, när han gjorde statyn för drygt tvåtusen år sedan. Under medeltiden blomstrade den gotiska konsten, där kvinnorna avbildades som smala och pojkaktiga. Det är ett ideal långt från grekernas timglasfigur och kvinnliga kurvor. Jungfru Maria var ett populärt motiv och framställdes så här smal på talet. Gyllene snittet och slankhet var bara två av många skönhetsideal.

När Rubens i början av talet målade Venus gjorde han henne så här fyllig. Under talet kunde ogifta svenska flickor, som haft samlag, piskas på stadens torg. Under talet var idealkvinnan istället en tonårsflicka som alltid var kåt och ville ha sex. Hon är ung men har fyllt 14 år. Hon är smal med tindrande ögon och runda, fasta bröst. Hennes röst är stark och fin och hon sjunger gärna. Mentalt är hon självisk och hänsynslös mot de kavaljerer som får bestiga henne.

Där får vi talets kvinnoideal, både när det gäller utseendet och kåtheten. Sedan säger Linné att en fyllig kvinna påminner för mycket om en ko och att hon hellre ammar barn än ägnar sig åt sex! Kanske uppfattades den ungdomligt smala figuren som en signal om tonårigt sex för nöjes skull, frikopplat från barnalstring? I så fall en form av sex ,som stämde bättre med talets frigjorda syn på kåthet och njutning. Barockens former byttes ut mot rokoko.

Pygmalion var en staty av en perfekt kvinna, som plötsligt blev levande. Så här framställdes Pygmalion Vid sekelskiftet målade Goya Den Nakna Maja. Idealkvinnans kropp är fortfarande slank, men har fått kvinnliga kurvor.

Under talet kom fotokonsten och för första gången får vi nu se hur verklighetens kvinnor såg ut, inte bara hur konstnärer och bildhuggare förskönar sina modeller eller avbildar sina drömflickor. Från allra första början använde man fotokonsten till erotik och naket. Bilden ovan är från Här är en äkta viktoriansk ung dam: Viktoria av Baden, 19 år, Samma år gifte hon sig med Gustav V och blev senare svensk drottning.

Kvinnor med korsett var i princip antingen av högre samhällsklass eller prostituerade. I Stockholm raggade unga och fräscha prostituerade sina kunder bland överklassens män, som hade råd att betala. Därför klädde de sig som överklasskvinnor och flanerade i stadens finaste kvarter. Som en reaktion från samhället förbjöds prostituerade vistas i de nybyggda, lyxiga delarna av staden och man diskuterade till och med om kvinnor ur lägre klasser verkligen skulle få klä sig som fina damer! Prostitutionen under talet var enormt omfattande, i städer som Stockholm och London och även i USA.

Det fanns därför många tillfällen att med kamerans hjälp föreviga prostituerade. Här är två kvinnor från Vilda Västerns bordeller.

En kändis under talet var lindanserskan Elvira Madigan, född Men hon blev känd på ett tråkigt sätt: Genom sin olyckliga kärlek till en överklassman, som slutade med att båda begick självmord. Hon blev bara 21 år. Mer från cirkusens värld: talet var fascinerat av det avvikande och många har hört berättelsen om Elefantmannen, missfostret från en freakshow som blev engelska drottningens vän. Hon var en mycket eftertraktad kvinna och var gift flera gånger.

Så redan då insåg många att en kvinna utan ben inte är mindre attraktiv än någon annan. Hon började visa upp sig för pengar när hon var 16 år, vid sekelskiftet Miss Gabrielle arbetade med de största cirkusarna och från även med vaudeville, innan hon försvann från offentlighetens ljus. Bilden på Miss Gabrielle visar det viktorianska kroppsidealet med smal midja och hög barm. Den perfekta figuren åstadkoms med en hårt snörd korsett. Under en period i slutet av talet var det trendigt med en så kallad turnyr.

Det var en utfyllnad under kjolen, som fick kvinnans bakdel att verka enorm. I kombination med korsett gjorde det henne farligt kurvig. Idealet var alltså en hyperfeminin figur med smal midja och stor rumpa.

Zorns nakna dalkullor från slutet av talet har naturliga, fylliga former. Målade Zorn kvinnor som dom såg ut i verkligheten? Ja, nyligen har hans fotografier upptäckts och nu vet vi att Zorn fotograferade nakna kvinnor och använde bilderna som förlagor när han målade. Och då som nu kunde vanliga tjejer ha olika typer av kroppar. En drömkvinna från Femme au Coquillage av konstnären William Bougureau.

Jean-Léon Gérôme målade. Bilden visar en kvinna i New Orleans bordellvarter Det är mot slutet av den viktorianska perioden och man kan ana att en ny tid håller på att bryta in. Det här är Miss Fernande, född i Frankrike och världens första porrstjärna. Franska kort med henne såldes i miljonupplagor. Miss Fernande började mycket ung försörja sig som prostituerad och nakenmodell i Paris. Hennes pojkvän var fotograf och tog dom första nakenbilderna av henne , när hon var 15 år.

Under talet var hon erotikens första dam. Stumfilmsstjärnan Olive Thomas, Porträtt av Vargas, sent tal. Under det första världskriget skötte kvinnorna samhället medan männen låg i skyttegravarna.

När männen kom hem igen ville kvinnorna inte återvända till de gamla omoderna könsrollerna. Den viktorianska perioden tog slut med det första världskriget — och skönhetsidealet förändrades snabbt. Kvinnorna slängde korsetter och snörliv för att få den rätta pojkaktiga figuren. Brösten, som fått push-up under den viktorianska perioden, skulle nu istället vara så små och platta som möjligt.

Mack Sennet Bathing Beauties bilden ovan var handplockade i en oändlig kö av förväntansfulla unga kvinnor — och visar hur det nya sexighetsidealet såg ut. Skyltdockan från tjugotalet visar hur en modärn kvinnokropp skulle se ut. Genom kvartersbiograferna och veckotidningarna blev de amerikanska stjärnorna stora idoler även i Sverige. När Mary Pickford kom till Stockholm fylldes stadens gator av glada fans.

Hur många stjärnor från Hollywood gör om det idag? En annan stor idol, och Ingmar Bergmans matinéfavorit, var den lilla spröda Lillian Gish, som alltid fick spela tonårsflicka trots att hon var vuxen. Bilden ovan är från och hon är 34 år.

Filmen hette The Birth of a Nation. Den fick redan då kritik för sin rasism och hon gjorde den anti-rasistiska Intolerance året efter. Clara Bow, född , utnämndes till tjugotalets IT-girl och hade verkligen det där lilla extra.

Uppväxt på Brooklyns tuffa gator kunde hon ta vara på sig själv och var ingen blyg viktoriansk viol. När Clara kom till Hollywood påstod hon att hon var sexton år, men var i själva verket bara fjorton. Hon gjorde 46 stumfilmer och fick snabbt erfarenhet som professionell skådespelerska. Clara Bow var sprallig, orädd och förförisk. Hon utstrålade sex, självförtroende och målmedvetenhet — precis som tidsandan sade att en tjej skulle göra. Och det glada tjugotalet var så glatt att Hollywoods sexigaste filmstjärnor inte skämdes för att visa upp sig som Gud skapat dem.

Tjejerna är unga, vackra amatörer och verkar stolta och glada över att få visa upp sig. Handlingen är precis som i dagens filmer med onani, sexleksaker, lesbiskt, samlag, oralsex och trekanter. Men då hade hon gjort stumfilm sedan hon var tio år och även varit chorusgirl på Broadway. Här är hon 18 år Trettiotalet var de stora showfilmernas gyllene era och stjärnor som Joan Blondell och Ginger Rogers blev kända genom sådana filmer.

7 Comment

  • Från ett språk till ett annat : Om översättning och tolkning PDF. Taxi : överhörda baksätesberättelser PDF. Den ena tycker att han att han tar arvet från Warhol vidare och tecknar vår tid med en osentimental skärpa. Hon blev bara 21 år. I vårt östra grannland var flickorna vackra, men det gjordes bara ett enda försök att skapa sexfilm.
  • Så här såg Helen Wellton ut när hon medverkade i Melodifestivalen Plötsligt var alla kvinnor i parker och på badstränder klädda i enbart ett par minimala bikinitrosor. Med talet kom det nya spelregler för hur kvinnan skulle använda sin sexiga kropp. Min bok om grävare och lastbilar PDF. Vid sekelskiftet målade Goya Den Nakna Maja. De följande tre åren medverkade hon i närmare tjugo porrfilmer, som blev mycket uppskattade av hennes fans. Kim Philby : mästerspionen PDF.
  • En antologi med ett urval av hennes bästa och mest kända verser och sånger. Det spreds även ett rykte om en porrfilm från talet med Victoria. Rita Hayworth, född , började dansa på scenen när hon var 12 år. Under talet var naket i amerikansk film otänkbart och B-filmstjärnan Mamie van Doren behöll kläderna på. Sagoskeppet PDF. Lämna mig inte lämna mig PDF.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google