Lesbian

Taylor lautner photoshop

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

kvinnor stora naturliga bröst
lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

lautner photoshop taylor

Publicerat av thefeatheredsnake. En betraktelse runt korrigerande med Photoshop som börjar i det stora och slutar i det privata….

En nyhet som kom tidigare i år om att forskare vid Dartmouth college tagit fram en ny programvara som kan spåra och mäta spåren av digital fotoredigering sparkade igång lite funderingar av vad som nu måste betraktas som ett kulturellt fenomen.

Ursprungligen var Photoshop ett rent fotoredigeringsprogam. Numera har det växt och kan göra de mest skilda förändringar och manipulationer av digitala bilder, och dess användning har också svällt enormt. Photoshop brukas numera av hög som låg. Som alla massfenomen har det också gett upphov till en diskussion, som i detta fall kretsar kring den eviga frågan: vad är falskt och vad är äkta? Den här diskussionen är dock lika gammal som realistiska avbildningar funnits, och har alltså månghundraåriga rötter.

I vissa fall kan fotobehandling ha allvarliga och dunkla motiv. Det här gjorde dock med en helt analog teknik. Här har bloggats förut om de judisk-ortodoxa kretiner som inte tål att se kvinnor på bild och som häromåret tog sig för att retuschera bort USAs utrikesminister, följande sin religiösa målsättning att kvinnor helt skall försvinna från offentligheten. Photoshop blir alltså ett instrument för religiöst motiverat kvinnohat, redskap för en världssyn som vill förslava, förminska och exkludera mer än hälften av världens befolkning.

Den rysk-ortodoxe patriarken Kiril använde nyligen Photoshoppande för att försöka dölja att han är en aficionado av dyra klockor för en rysk allmänhet som med rätta kunde undra hur han med en blygsam lön kunde samla på sig sådant. Här nyttjas bildmanipulerandet för att dölja en religiös hierarkis korrupta böjelser och befattningshavare.

Vilket de också gjorde, 39 på en gång i ett hus i San Diego den 27 mars Än mer fruktansvärt var att det visade sig att de foton de hakat upp sig och som sades stödja deras budskap var falska — de hade manipulerats för att förstärka illusionen av att ett rymdskepp for fram invid kometen.

På senare år har dock efterbearbetning kommit att kretsa kring digitala medier och program som Photoshop i relation till kommersiell masskultur och publikationer. Det här är en diskussion som har ett visst existensberättigande, och som behövs som korrektiv för vad som annars oundvikligen leder till excesser. Mest av allt har diskussionen kretsat kring utseendefrågor.

I vissa fall blir de där bilderna rent absurt beskurna eller retuscherade och måste helt enkelt anses vara dåligt bildbehandlade. Photoshoppandet sätter därmed luppen på hur mode-och publicitetsindustrin konsekvent strävar efter att bibringa betraktarna, dvs konsumenterna, en mycket skev bild av hur en människa, speciellt kvinnor, egentligen ser ut.

Ålder, varje form av normal, kurvig kroppsform, eller skinn som inte är spänd som ett trumskinn trollas numera undantagslöst bort och förvandlar den avbildade till en närmast syntetisk varelse, mer lik en vaxdocka än en verklig människa. Ett illustrativt fall är på den vackra amerikanska sångerskan Faith Hill som för framsidan av tidningen Redbook  försågs med ett antal numrerade bildbehandlingar.

Det oroväckande med den bilden är att det inte finns några misstag eller överdrifter eller missgrepp på den — den visar vad som är standard practice för ett foto på en årig kvinna, oavsett hur tilldragande. I avantgardet för denna utveckling har förstås den uttalade skönhetsindustrin gått. Deras bruk av kändisar och en från verkligheten helt frikopplad idé om vad somen vacker människa är görs möjlig just av det omfattande bruket av retuschering som borde påkalla hånleenden men som en avtrubbad samtid bara accepterar utan vidare.

Här går fotoredigeringar arm i arm med den grasserande plastikindustri som också, om än på något annorlunda premisser, tjänar till att förvanska synen på vad som är mänsklig skönhet. För en illustration av de tvås gäng, se den förvisso tilldragande Demi Moore, en av de många  celebriteter som redan pressar sin tillgång på sexuell och ungdomlig attraktionskraft till det yttersta med kliniska medel, men som efter fotoredigering ser närmast ut som en plastdocka, totalt befriad från mänskliga kvalitéer.

Hon är sannerligen inte ensam om det där, det har snarast blivit regel. Men det finns förstås människor med integritet även i denna utseendefixerade värld. Den oskarsbelönade aktrisen Kate Winslet tog bladet från munnen och protesterade efter att ett berömt omslagsfoto för magazinet GQ smalnat av och förlängt hennes figur bortom all igenkänning. Hon har sannerligen en poäng, Kate, i att det ligger en förnedrande nedlåtenhet i att reducera en professionell skådespelarska som lovprisats för sin skicklighet och genuina gestaltning till ett rent objekt för slöa medieproducenters oreflekterade syn på hur vederbörande borde se ut.

Det framgår inte minst av att det numera utsträcks bortom den sedvanliga mänskliga köttvaran, dvs kvinnor, och används i allt mer ökad utsträckning även på foton av män — se t.

Om någon nu tror att den här formen av bildmanipulering är en ofarlig eller trivial sak som möjligen bara berör de ytliga eller celebritetskåta så lägg märke till vad nedanstående bruk av Photoshop lägger i dagen ifråga om synen på ras, ondska och skuld. Som om inte de bestialiska dåd han med rätta anklagades för vore nog, måste man med Photoshops hjälp göra vad som är en tämligen ljus afrikanskättlad man till en slags mörkrets neger-stereotyp, med ett rast-tänk som för övrigt var en tendens som gick genom hela mediebevakningen i USA.

Så kan Photoshop ikläda sig även Ku-klux-klan-huva. Även de som likt denna blogg vill hylla och lyfta fram den mänskliga skepnadens oöverträffade skönhet, inklusive de attribut som den förkoppsligar av ungdom, hälsa, fysisk kompetens och sexuell kraft, måste oroa sig över de enorma mängder retouch som nu blivit normen. Det är uppenbart att den tjänar till att nedvärdera, inte lyfta fram, betydelsen av kroppslig skönhet, göra den till ett lockinstrument för konsumtion, att sträcka och förvanska snarare än det transcendenta fenomen som det är och borde behandlas som.

På samma sätt som auktoritära makthavares och religiösa dårars oaktsamhet om sanningen och fotot som samtidsvittne och dokument över en fångad verklighet gör medborgarna samtidigt cyniska och illa informerade, så gör den kommersiella förvrängningen av hur den mänskliga fysiska formen ter sig konsumenter och medborgare till anatomiskt och estetiskt obildade neurotiker.

Genom att medvetet underblåsa en ofruktbar fåfänga, dödsångest och åldersnojor, samt stereotyper för ras och utstrålning, görs betraktaren till lätta och självbedragande offer för en industri som inte bryr sig om mänsklig kroppslighet och skönhet annat än som en sekundär vara, något att bruka och slänga bort som en billig tingest.

SÅ långt om fotoredigering i offentlighetens större scen. Men i akt och mening att inte bara gnälla utan också vara konstruktiv skall också sägas att mänskliga påfund och landvinningar i sig är neutrala. Photoshop är ett fantastiskt instrument om det brukas med omdöme och med öppna kort, och möjliggör mycket av bildskapande och framställning som annars skulle var hart när omöjlig.

I en mer privat anstruken fortsättning skall mer positiva sidor av de möjligheter som photoshop och liknande program erbjuder tas upp. Lämna en kommentar. Välkommen till min blogg, vars tema är visuella uttryck och skapande, samt också sådant som inspirerar och ibland också upprör mig såsom politik, religions- och samhällsdebatt, etc. Sätt gärna betyg med stjärnor "Rate This" vid inläggen. Eller gillar du något, tryck "Gilla" längst ner vid inläggets slut. Kommentarer mottas tacksamt: du som ger feedback hjälper mig veta vad som är av allmänt intresse och inspirerar också till nya inlägg och bilder.

Gå till navigering Hoppa till innehåll Hoppa till primär sidopanel Hoppa till sekundär sidopanel Hoppa till sidfoten Indomitus. Bloggarkiv En bild säger mer än ord — Lite tankar om Photoshop 1 27 Gilla Gilla Laddar Konsten att höra hjärtslag - Jan-Philipp Sendker.

Senaste kommentarer Populära inlägg Arkiv Etiketter Kategorier Runt lägerelden — en studie av ljus och skugga Indomitus. Jag har ritat väldigt mycket runt just mamlukerna, mitt främsta studieobjekt, och h thefeatheredsnake Tack Karak, jo det var ett riktigt meckande med ljuset, men värt det det tycker jag.

Fast jag är hel thefeatheredsnake Tjena Hedningen. Ja, Kelterna var inte mycket för skrift, så vi har ofta väldigt lite direkt från de Karak Norn Clansman Mycket intressant, och snygg illustration. Extra väl utfört för efterforskningarna och viljan att up.

Om experimentell arkeologi 11 Moderna bilder av Kleopatra — Nya Varianter i en medial korsbefruktning del 3 11 Ett litet samtal apropå Carema, naivitet och att blunda för problem — hårt 8 Tummen ner för Bamse som migrationsverkets gatbjörn 7 Domedagen? Johannes Uppenbarelse är en patetisk picknick jämfört med verkligheten… 7.

Follow Indomitus. I väntan på Mulan Träningsteckning — Den Sköna stegras med färg Träningsteckning — Bättre Fly än illa Fäkta 2 i målad miljö Träningsteckning — Bättre Fly än illa Fäkta 2 får färg Följ bloggen via E-post Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post. Gör sällskap med andra följare. Posta till Avbryt. Skicka till e-postadress Ditt namn Din e-postadress.

Inlägget skickades inte — kontrollera dina e-postadresser! Tyvärr, din blogg kan inte dela inlägg via e-post.

4 Comment

  • Kopierar du i alla fall så får du ta konsekvenserna! Kommentera Avbryt svar Skriv din kommentar här Skratta på ni. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du deras användning. Det är ju länge sen jag la in ett sånt här inlägg så jag tänkte att jag gör det. Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress. Isf tycker jag att du ska skicka in den på sarasfotodesign hotmail.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google