Lesbian

Tvingade kastreringsetiketter

kvinnor stora naturliga bröst
kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

kastreringsetiketter tvingade

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera! Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis. Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:. Katter som vistas ute bör kastreras, det slås fast i de nya djurskyddsreglerna för Men katter påverkas av en kastrering, främst förändras deras energibehov och aptit.

Det här är därför vad du bör tänka på när du kastrerar din fyrbente vän. Efter att Jordbruksverkets nya djurskyddsregler trädde  i kraft i mitten av juni måste ägare till katter som får röra sig fritt utomhus se till att deras katter är kastrerade eller på annat sätt  förhindrade från att föröka sig okontrollerat vilket leder till att många katter förvildas.

Kraftigt minskat energibehov Men katten påverkas en del av kastreringen. Framförallt  minskar energibehovet med hela 20—30 procent, samtidigt som aptiten ofta ökar med omkring 20 procent efter operationen. Åsa Dufva är husdjursagronom på Royal Canin.

För att hjälpa katten hålla en hälsosam vikt måste man anpassa fodermängden och byta till foder med lägre energiinnehåll som ändå bidrar till att hålla kaatten mätt, förklarar Åsa Dufva som är husdjursagronom på Royal Canin. Om den kastrerade katten är yngre än ett år bör du välja ett foder anpassat för växande kastrerade katter. Foder avsett för vuxna katter bör inte ges förrän katten är fullvuxen, vanligtvis från ett års ålder.

Är det bara torrfoder som kvalificerar sig, eller kan jag ge våtfoder? Välj foder med låg fetthalt och hög kostfiberhalt, alltså lägre energiinnehåll.

Väg upp dagsportionen och ge inte mer än så. Använder du både torrfoder och våtfoder måste du naturligtvis anpassa rekommenderad dagsgiva. Om katten blivit överviktig finns speciella foder för viktminskning på veterinärkliniker, som ger en god mättnad och underlättar viktnedgång.

Vad gör jag om min kastrerade katt inte slutar tigga? Du måste vänja dig vid att väga upp en dagsranson och sedan inte ge mer. Övervikt är fortsatt den största hälsorisken för dagens katter. Även en kastrerad katt kan trots sänkt energibehov och ökad aptit förbli slank men det kräver disciplin kring maten och att ni i kattens omgivning aktiverar den.

LÄS OCKSÅ: Första hjälpen för huskatter Behöver man tänka på att själv aktivera sin katt om den är ute stora delar av dagen och därmed aktiverar sig själv, springer och klättrar? Kastrerade katter blir ofta mindre aktiva och hungrigare, en kombination som lätt leder till övervikt, tyvärr också hos katter som huvudsakligen är utomhus.

Det kan vara gott att bara slå sig till ro på en solig utkikspunkt. Omkring hälften av Sveriges katter är överviktiga och skulle må bra av att få mindre energität mat, ransonerade portioner och aktiveras fysiskt. Om alla utekatter kastreras, innebär inte det i längden att utekatter inte kan fortplanta sig och det därmed till slut inte går att skaffa sig en utekatt? Och att de enda katter som får föröka sig är innekatter, som ofta är raskatter?

Redan var andelen kastrerade tamkatter 87 procent i Sverige, och fram till årets covid kattboom har det funnits fler kattungar än vad det funnits kärleksfulla hem till. Min förhoppning är att Jordbruksverkets rekommendation, att kastrera katter som får röra sig fritt utomhus, på sikt kommer leda till att det blir färre hemlösa katter som far illa.

Vanligen bör kattungen kastreras när den är omkring 6 månader, strax före det att den blir könsmogen och som regel inte före 4 månaders ålder. Hos hankatter märker man att de blir könsmogna när de börjar markera sitt revir genom att kissa.

Det märks inte lika tydligt hos honkatter och därför är det bra att inte låta dem gå fritt utomhus efter 4 månaders ålder innan de är kastrerade. Vilka fler fördelar finns med att kastrera? Förutom att kastrering på sikt minskar andelen hemlösa katter finns många andra goda skäl till att kastrera en katt.

Både hon- och hankatter brukar hålla sig närmare hemmet och det i sig minskar risken att de skadas i trafiken. Urinen luktar mindre. Hankatter blir också mindre benägna att revirmarkera utomhus och riskerar inte att hamna i slagsmål lika ofta. Kastrering minskar risken att katten får och sprider sexuellt överförbara sjukdomar.

Kastrerade honkatter kan inte drabbas av tumörer på äggstockarna och vanligen heller inte av livmoderinflammation. Kastreras honan tidigt minskar också risken för juvertumörer. Skillnad mellan att välja kastrering eller preventivmedel? Vid kastration mister katten sin könsdrift och kan inte längre föröka sig. Katthanar blir betydligt lättare att leva med då de ofta slutar att urinmarkera revir och blir fredligare till sin karaktär. Katthonor slutar att löpa efter kastration.

Vid löp blir katthonor ofta rastlösa, en del urinmarkerar både inne och ute och de lockar till sig grannskapets hankatter. Honkatter kan man ge p-piller en gång per vecka. Man rekommenderar vanligen inte långtidsbehandling med p-piller till katt. Det är också möjligt att via veterinär ge preventivmedel till honkatt genom injektion var femte månad. Källa: Åsa Dufva, Royal Canin Av Carolina Eriksson Kategori: Husdjur Etiketter: energibehov katter , foder för katter , husdjur , husdjurshälsa , husdjursoperation , innekatt , kastration , kastrering , kastrering av katter , katter , katters hälsa , nya djurskyddsregler , övervikt hos katter , utekatt.

Tillhör du dem som ser hunden som en lojal, kärleksfull kamrat och katter som vackra men självständiga varelser som på sin höjd tolererar oss? I så fall är det dags att tänka om, ny forskning visar nämligen att katter har oförtjänt "dåligt" rykte, de knyter nämligen an till sina ägare lika mycket som hundar. Blir din katt stressad och orolig vid veterinärbesök?

I så fall kanske du ska spela musik för den! När vi väljer att dela vårt liv med en katt medför det att vi behöver vara uppmärksamma på sådant vi inte skänkte en tanke innan — som vilka blommor och krukväxter vi köper hem. Ta för vana att alltid kolla upp växten du är på väg att köpa redan i butiken och tveka inte att söka veterinär om du tror att din katt fått i sig en giftig växt.

Här kommer en lista på växter du bör undvika och sådana du kan välja istället. Är du ägare till en av de drygt 2 miljoner hundar och katter som finns i Sverige idag? I så fall har du nu några fler regler att ta hänsyn till.

Den 15 juni trädde nämligen nya djurskyddsregler i kraft för både hundar och katter. Mindfulness - ett effektivt verktyg för att hantera ångest, stress och oro. Nu visar en ny studie ett resultat som pekar i rakt motsatt riktning.

Den framgångsrika brottarkungen Martin Lidberg har i hela sitt liv burit på en mörk familjehemlighet. Men nu har Martin och hans bror Jimmy bestämt sig för att avslöja sitt dolda förflutna i boken, Brottarbröder — en fight för livet, som kommer ut idag.

Han drev illegala spelklubbar. Ibland levde vi i lyx och överflöd för att nästa dag få besök av kriminella som tog alla pappas pengar, berättar Martin Lidberg. Har någon fått dig att tro att du är galen?

Att saker du har sagt aldrig har hänt? Då har du troligtvis blivit utsatt för gaslighting. Här är varningssignalerna.

Har du testat allt — men ändå inte lyckats få bukt med din problemhy? Glöm inte bort stressen! Både psykisk, känslomässig och fysisk stress är riktiga hudsabotörer. Här är några tips längs vägen. Det är en temavecka som uppmärksammar Sveriges alla hemlösa katter, som är så många som   Så här kan du göra för att hjälpa!

Tempeh är ett växtbaserat protein som är lättupptagligt för kroppen. Bjuder du icke-vegetarianer på denna smakrika exotiska rätt kommer de inte lämna matbordet missnöjda. Ungefär en av tre svenskar har ett förhöjt blodtryck. Ärftlighet, stress, övervikt och dåliga kostvanor bidrar till högt blodtryck.

Den genetiska faktorn går förstås inte att ändra på, men motionerar du, är måttlig med alkohol och låter bli rökning samt har sunda matvanor — då kan du ofta undvika att få problem med blodtrycket. Här är några livsmedel du ska vara försiktig med om du har högt blodtryck — eller du ska undvika för att undvika att drabbas högt blodtryck.

En färsk studie gjord vid Örebro universitet visar att äldre orienterare mår bättre och har en hälsosammare tarmflora än friska pensionärer som bor hemma.

De upplever mindre stress, är gladare och har mindre problem med magen, säger forskaren Ida Schoultz. Efter fem försök att bli gravida med IVF började Carolina och Emil att fundera på om de skulle ge upp hoppet om ett eget barn.

Men så kom hjälp från ett helt oväntat håll. Akupunktur parallellt med hormonbehandlingarna skapade miraklet som heter Lova och idag är fyra månader gammal. Maten vi äter står för omkring en fjärdedel av vår klimatpåverkan och vi behöver alla äta mer vego för planeten. Men det är viktigt att göra bra klimatval även i frukt- och gröntdisken! Enligt Folkhälsomyndigheten får var femte svensk diagnosen depression någon gång i livet. Orsakerna till att sjukdomen uppstår är flera.

Nu har forskare vid Karolinska Institutet hittat ett protein i hjärna som är viktigt för det humörreglerande serotoninet och för frisättningen av stresshormoner. Och och med denna upptäckts hoppas man kunna framställa effektiva mediciner. Låga nivåer av järn är den vanligaste orsaken till att kvinnor mellan 15 och 50 år trötta. Dagens kost kan oftast inte tillgodose behovet av järn.

Att enbart ta ett järntillskott räcker inte. För att kroppen ska kunna ta upp järn behövs örter, mineraler, vitaminer och spårämnen. Att vara still är inte Inga-Lills melodi.

Hon pysslar, bygger hus, odlar grönsaker och umgås gärna med vänner och familj.

7 Comment

  • Det skriver SvD. En viktig fråga som Cancerfonden driver är att tänka och agera förebyggande. Jag vill då vi, jag och min kattungeköpare, diskuterar igenom vad som gäller, skriver ner de punkter vi kommit överens om i ett avtal. Han biter morrar så vi vågar inte göra något. Om katten blivit överviktig finns speciella foder för viktminskning på veterinärkliniker, som ger en god mättnad och underlättar viktnedgång.
  • Detta sker efter att vi gått ut och rastat. Kastrering, id-märkning, vaccination och hälsokontroll behöver göras på allihopa direkt. Jag har bara sett ett enda vanligt hunddagis häromkring som har möjlighet att ta emot löptikar. Forskningen i USA är rätt omfattande vid det här laget och inga negativa bieffekter har hittats. Inlägget skickades inte — kontrollera dina e-postadresser! Detta tror jag är en farlig inställning då ett intresse för löp och parning är en förutsättning för hundhållning. Men - det låter ju så spännande på andra sidan skogsdungen där det bor fler familjer.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google