Lesbian

Amning bröst fantasi

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

kvinnor stora naturliga bröst
fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

fantasi amning bröst

Hej mina vänner. Måndag och den här veckan tänkte jag komma tillbaka till livet igen. Eller jag kommer njuta av bebisbubblan så länge jag kan MEN behovet att ha på sig vanliga kläder och jobba lite lite lite har kommit.

Så jag ska skriva ihop min förlossningsberättelse till er sen kör vi på som vanligt igen, med inspo, veckans fråga, kollage och ja, hela köret helt enkelt. Våren kom hit och likaså våra utemöbler så vi njuter av dagarna i solen. Så magiskt att få slänga på sig en jeansjacka och solbrillor och känna värmen av solen i ansiktet. Vi fick åka in till sjukhuset igen då han hade gått ner i vikt efter förra besöket av barnmorskan.

I fredags var han nere på 2. Han har ju vägts fel flera gånger och det har slarvats lite med att dokumentera hans vikt vilket gör oss så arga, sista gången vi var inne var jag som en björnmamma som var aggressiv mot allt och alla. Känner att allting har blivit fel från början. Att vi ens fick åka hem samma dag från BB gör mig arg, med en för liten bebis med gulsot. En gång när vi åkte in till sjukhuset vägde dom honom till 1. Efter en stund vägdes han om och ojsan dom vägde visst fel, att man inte som barnmorska ser med blotta ögat att bebisen inte väger 1.

En natt spenderade vi på sjukhuset utan att dom ens vägde honom eller gav honom UV-ljus enbart blodprov. Dagen efter fick vi åka in igen till ett annat sjukhus och där såg dom att han var uttorkad och hade gulsot och behövde läggas under UV-ljus och få i sig ersättning på en gång.

Ja visst är han och det kanske är nått vi ska kolla upp. Ja så saker och ting har helt enkelt gått sådär och det som har varit A och O är ju hans vikt, hade han fått i sig tillräckligt med näring hade ju allting blivit bättre.

Jag har känt mig väldigt ledsen över det här med amningen. Nu har det sjunkit in lite hos mig och jag har förstått att förtidigt födda barn och speciellt så små som Teddis har svårt att suga ordentligt. Han somnade vid bröstet första veckan vilket jag trodde var ett tecken på att han var mätt och nöjd medan jag nu inser att han somnar ju för att han är för trött för att fortsätta suga. Det har varit en otrolig känga mot självförtroendet. När min mamma var här och han bara var fem dagar gammal gav Victor honom ersättning medan jag satt bredvid och grät.

Att jag inte kunde ge mat till mitt barn kändes fruktansvärt. Att även få höra från höger och vänster att man verkligen borde amma för att det är bäst för barnet har såklart även det påverkat mig. Att mitt barn inte fick i sig ordentligt med näring pågrund av det gör mig förbannad. Han orkar ju inte äta tillräckligt från bröstet, så vad mer ska jag göra. Det har varit väldigt jobbigt om jag ska vara ärlig.

Och gör mig arg och ledsen att man som mamma ska behöva höra från allt och alla att man ska amma och att det är det bästa för barnet. En lycklig bebis och mamma är väl det som är det bästa för barnet och jag är glad att jag trots allt insåg det relativt snabbt och släppte det dåliga samvetet.

Nu när han sist bara vägde 2. Nu spelar det ingen roll vad någon säger om vad som är rätt och fel, det viktiga är att han får i sig mat. Så nu varvar vi mellan bröst och ersättning. Han är fortfarande för svag för att få i sig tillräckligt från mig, vi kan amma i fyra timmar då jag får väcka honom mest hela tiden och trots det äter han ersättning efteråt.

Jag pumpar och kämpar på men nu fick det bli såhär och det känns så himla bra för mig och oss. Och börjar han inte bli starkare och äta mer från mig så får det bli så att han bara får mysa med amningen och få i sig maten via ersättning. Tycker det är så synd att det är såhär, jag visste och har hört att det är en hets kring amning men har aldrig reflekterat över det innan. Att man som mamma ens ska behöva höra och ta hänsyn till andras åsikter eller av barnmorskor som ska vara professionella.

Att man ska känna sig som en sämre mamma för att man inte kan amma eller om man helt enkelt inte vill, även det måste börjas accepteras. Att man får sämre kontakt med sitt barn för att man inte ammar. Så därför tänkte jag dela med mig av det med er, så vi kan sluta sitta och gråta samtidigt som vi ger ersättning, det viktiga är att våra barn får mat, och det är tur att vi bor i länder med rent vatten så att det fungerar precis lika bra som bröstmjölk.

Är chockad över känslan det här gav mig och innan han kom hade jag tänkt att jag självklart ville amma och att det skulle flyta på naturligt för mig, och så blev det tvärtom för mig och det har gjort mig så ledsen min första tid som mamma.

Men tack vare alla personer kring mig, exempelvis Sanna, Victor, mamma och svärmor har jag insett att vara en bra mamma inte ligger i min bröstmjölk. Utan i allt det andra. Massa styrkekramar! Gjorde ont i hjärtat att läsa detta, viktigaste är ju att ni mår bra och gör det som är bäst för er.

Helt på att du är bästa mamman till ditt barn! Så ska du absolut inte känna!! Men jag vet hur det är. Min son föddes i v. Efter 2,5 dygn sa vi att han måste ju få i sig nått så då fick han lite ersättning. Alla barnmorskor pratar bara om amning men ingenting om ersättning. Jag visste ingenting om det när vi kom hem och fick börja googla runt.

Jag kände mig också så dålig och grät men det är ju inte ens egna fel och det är inget fel med att ge ersättning. Jag föddes 1 månad förtidigt och vägde gr när jag föddes.

Barnmorskorna på BB när jag föddes var hemska och skakade och daskade till mig när jag hela tiden somnade vid mammas bröst pga var för trött, jag hade inte tillräckligt med sugfunktion för att orka amma. Min mamma kämpade på i 2 veckor tills en dag då min mormor kom på besök, bevittnade hur kämpigt både jag och mamma hade, hon satte sig i bilen och åkte och köpte ersättning.

Då åt jag som aldrig förr. Jag gick genast upp i vikt och är idag en frisk årig kvinna. Jag har lika bra band till min mamma som övriga som blev ammade. Denna amningshysteri är ofattbar. Amning passar inte alla kvinnor och alla bebisar. Varför har annars ersättning uppfunnits?

Du gör det så himla bra. Känner igen mig så mycket i det du skriver Maja. Att det man vill är att ens barn bara mår bra, men trots det kommer skammen som en käftsmäll. Med dottern nu 4 år kämpade jag nästan ihjäl mig. ALLT handlade om amning till den grad att jag inte njöt de första månaderna. Trots att jag sa ska jag inte ge ersättning? Det känns inte som att det är bra det här, för hon skrek dagarna i ett…. Sagt och gjort, hon sänkte flaskan i ett nafs ich ratade därefter bröstet.

Men vad gör det? Världens gladaste unge SEB den dagen och vår anknytning blev bättre, för jag njöt av tiden med henne, ingen stress eller press. Så från början ammade vi, men som med syrran gick han inte upp i vikt och vi lade till ersättning direkt. Har aldrig varit med om en nöjdare unge och familj. Så om ni mår bra mår Ted Louie prima ballerina. Du är ren power! Min son kom en månad tidigt och var för trött för att amma tillräckligt, vi hade exakt samma problem och gav tillslut flaskan för han skulle få i sig ordentligt.

Nu är han snart 3 månader och ammar bara, så kämpa på så löser det sig förhoppningsvis för er också! Absolut att amning är bra men inte till vilket pris som helst.

Att det här ens ska vara en sån stor grej idag, helt otroligt. Du är en med all säkerhet en fantastisk mamma. Han är så fin och ni är så fina! Kram till dig. Känner verkligen med dig i inlägget. Min pojke föddes 4 veckor för tidigt och var också för liten och trött att kunna ta ett bra grepp.

Jag använde amningsnapp en sån man har för såriga bröstvårtor. Den går ju in i munnen på bebisen som en nappflaska. Då kunde jag amma utan problem. Hade den tills pojken var. Ca 4 månader och då kunde han sen amma som vanligt. Värt ett försök om du vill amma. Hej Maja, jag får tårar i ögonen när jag läser ditt inlägg. Jag blir kastad 12 år tillbaka i tiden när jag satt hemma med min förstfödda och amningen fungerade inte alls.

Fick precis som du höra att det bästa för barnet, anknytningen och för barnets hälsa var att amma. Och att jag bara skulle kämpa på så skulle det lösa sig av sig själv. Men det gjorde det aldrig. Jag satt precis som du och grät medans min man gav våran dotter flaskan och kände mig värdelös som mamma, som inte kunde ge mitt barn det som var bäst för henne. Men nu 12 år senare har jag tre barn och jag har inte ammat någon av dem, för det har helt enkelt inte fungerat.

Så jag skulle ge dig rådet att fortsätta me ersättning och försöka slappna av och njuta av eran lilla kille: Kram!

5 Comment

  • Folk ska definitivt kunna säga till när de inte håller med dig, eller när de tycker du gör något fel. Hon var också väldigt liten och amningen funderade inte bra eftersom hon var för liten för att kunna få ett bra tag om bröstet. Efter 3:e gångne gav jag upp och dottern fick flaska! Kuinka auttaa perhettä, kun vanhemmalla on traumaperäinen dissosiaatiohäiriö? Stå på dig för som förälder känner man sitt barn bäst och tyvärr är sjukvården inte alltid bra. Man kan alltid vända sig till rådgivningen om man är bekymrad över huruvida mjölken räcker till eller inte.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google