BDSM

Antik vallmo kuk

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kvinnor stora naturliga bröst
kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

kuk antik vallmo

Det är anmärkningsvärt att de flesta livsmedel växter som används i världen idag, samt industriella anläggningar, som är av stor antiken. De flesta av våra livsmedel växter var tama från vilda förfäder långt innan början av historien. Alla tillgängliga uppgifter tyder på att de var som bekant att folken i den antika världen som de är för oss.

Förhållandevis få nya växter har utvecklats under de senaste 2 år, trots att de äldre har varit mycket förändras och förbättras i takt med ökande komplexiteten i den mänskliga tillvaron. Det har gjorts många försök att bestämma åldern på våra livsmedel växter och deras ursprung samt deras kulturella historia.

Detta var en mycket noggrann arbete med stor noggrannhet. Endast ett fåtal av hans slutsatser om den geografiska fördelningen har ändras i ljuset av nyare studier. De Candolle baserade sina slutsatser på en mängd bevis, såsom verk av Dioscorides, Theofrastos och andra gamla historiker, Kinesiska skrifter; arkeologiska och etnologiska uppgifter såsom monument i Egypten, ruinerna i Pompeji och resterna av Sjön som Vistas i Europa och Inka ruinerna av Sydamerika.

Han lärde sig också från filologiska indikationer omfattar namnen på växter i hebreiska, Sanskrit och andra gamla språk. Hans botaniska slutsatser baserade på fördelning, antal sorter, närvaro eller frånvaro av vilda typer, längd odling och liknande frågor. Han ordnade användbara växter i sex klasser. Hill gav några exempel på var och en av dessa grupper på följande sätt:. Ovanstående exempel visar att vår mest värdefulla ekonomiska växter, inklusive spannmål, de flesta grönsaker och frukter, te, kaffe, kakao och fiber växter, upptäcktes, som nyttjas och odlas av människor för tusentals år sedan.

Det har varit svårt att avgöra exakt native hem av våra odlade växter. Uppenbarligen måste de ha bestämts vid någon tidpunkt i det förflutna, från vilda förfäder som ursprungligen haft en begränsad spridning. I de flesta fall är dessa vilda former inte längre finns, eller människor långt från sina ursprungliga hem har transporterade dem. En annan viktig studie, som belyser de punkter av ursprung av odlade växter, är att Vavilov.

Det dök upp i Hans slutsatser bygger på en mängd olika fakta som erhållits från olika källor. Han anses vara sådana saker som anatomi, genetik, cytologi, distribution och sjukdomar på växterna i fråga. En värdefull slutsats i Vavilov s arbete är att många av våra odlade arter av första rang, den primära grödor som han kallade den, hade en diversifierad snarare än ett enda ursprung. I fallet med vete, till exempel, Vavilov påpekade att det fanns minst två olika centra för distribution.

Den mjuka wheats kom från Sydvästra Asien, medan den hårda wheats har sitt ursprung i Medelhavsområdet. När det gäller det så kallade sekundära grödor, Vavilov hävdade att dessa var ursprungligen ogräs som vistas i primära grödor. Dessa ogräs kan inte elimineras och var antingen ignorerade eller tolereras av jordbrukare. I regioner som var gynnsamma för den primära grödor ogräs var av liten betydelse. Dock, i ogynnsamma områden ogräs tenderar att bli mer och mer framträdande och successivt ersatt den främsta grödan så småningom att bli etablerad som en odlad gröda.

Råg och havre är iögonfallande exempel på sådana växter. Slutligen Vavilov slutsatsen att den stora centra för distribution av våra odlade grödor var alltid i bergstrakter, och att den största mängden av mångfald inträffat i sådana områden.

Han allmänt erkänd de fyra centra för distribution med tillägg av en femte område i Abessinien och angränsande delar av Norra Afrika. Han föreslog också att möjligheten av en sjätte center i Filippinerna där ris och coix kan ha sitt ursprung. Ursprung och Distribution. Det verkar vara fyra stora centra i världen från vilka våra ekonomiska växterna har sitt ursprung och där de successivt sprids. Från äldsta tider människan har till sitt förfogande olika livsmedel växter som de måste ha varit beroende av att en stor del av sin existens.

De tidiga människorna vandrade från plats till plats nöjer sig med att samla ätliga frukter, frön och knölar när de behövdes och att möjligen för att temporärt lagra dem i små mängder. Primitiva försök till odling successivt utvecklats till att så frön i vissa gynnsamma läge. Om dessa första försök till jordbruk var oavsiktligt eller målmedveten, de var av stor betydelse för de ändrat karaktär av mänsklig existens. Nödvändigheten orsakat människor att minska sin nomadiserande tillvaro och att stanna kvar på ett ställe, åtminstone tillräckligt länge för att skörda grödor.

På detta sätt det första steget togs mot civilisationen eftersom jordbruket är den enda existensform som har gjort det möjligt för oss att leva tillsammans i samhällen, och att samla livets nödtorft. Jordbruket var av yttersta vikt och är förmodligen den viktigaste enskilda framsteg i mänsklig utveckling.

Enkel typ av anläggning kultur gradvis ersättas med större finess som slutligen lett till byggandet av den stora nationer av antiken. Dessa forntida civilisationer var begränsad i området för de utvecklade endast i de regioner där den användbara växter var hemma.

Därför Mindre Asien och angränsande områden i Sydvästra Asien, Medelhavsområdet, Sydöstra Asien och Neotropiska Amerikanska highlands var platser av äldre civilisationer. Förekomsten av värdefull jordbruksmark för växter i alla dessa regioner var den viktigaste faktorn i utvecklingen av jordbruket, men i alla dessa områden klimat-och markförhållanden också var mycket god.

Klimatet var lugn, med lite extrem värme och kyla; jorden var bördig, och det var gott om regn eller bevattning möjliga. I Central Asia de viktigaste inhemska jordbruket växter som ingår alfalfa, apple, korn, bondbönor, bovete, körsbär, lin, trädgård ärter, vitlök, hampa, linser, mulberry, olivolja, lök, granatäpple, plommon, kvitten, rädisor, råg och spenat. Medelhavsområdet hade kronärtskocka, sparris, vitkål, blomkål, bomull, fig, pepparrot, hirs, palsternacka, persilja och rabarber.

Gemensamt för båda dessa områden var mandel, morot, johannesbröd, selleri, kastanj, druvor, sallad, senap, rovor och valnöt. Vete är också född i någon del av denna kombinerade regionen. Om det var ursprungsbefolkningen i Syrien och Palestina, Turkestan eller Mesopotamien, eller kanske haft en flera ursprung, var det finns i hela regionen, från mycket tidig tid.

I Sydöstra Asien banan, breadfruit, hirs, persika, persimon, orange, ris, sojabönor, sockerrör och yam var hemma, i Neotropics kakao, Amerikansk bomull, njure och lima bönor, majs, potatis, squash, tobak och tomat var inhemska. Av intresse är förekomsten av minst en av spannmål i alla dessa fyra kulturella områden.

Gamla jordbruket var i huvudsak bygger på dessa spannmål, som är sant i dag. Deras mycket näringsrika frön var personalen på livet , år sedan, och har så förblivit till våra dagar. Det var odling av vete i den bördiga dalar av Tigris och Eufrat floder som gjort det möjligt för stora nationer av Bibelns tid: Otukt, Babylonien och Assyrien.

Egypten, Grekland och Rom hade både vete och korn på sidan. Ris var grundval av den begränsade civilisation som utvecklas i dalen av Hwang-Ho och Yangtze-Kiang floder och ledde till utvecklingen av det Kinesiska riket. Majs odlas i högländerna i Neotropics. Det finns en stor likhet i historien av jordbruket i alla dessa områden. Först samla in ätbara delar av vilda växter följt av den primitiva odling av vissa arter som är bäst anpassade till den mänskliga behov.

Denna likhet mellan den Gamla och den Nya Världen har lett till vissa spekulationer om att den Amerikanska civilisationen måste ha haft en del kontakt med dem i den Gamla Världen och varit påverkad av dem. Men detta yttrande tyder på att jordbruk i Amerika har haft en helt annan utveckling, och alla likheter med gammaldags teknik är bara ett sammanträffande. Typ av livsmedelsanläggningar. Olika material för att göra mat av djur och växter är den antingen används i bildandet av den levande protoplasma, att bygga upp sina kroppsliga struktur eller som en källa av energi.

Människor och andra djur inte kan tillverka sin egen mat, som är växter. Därför måste de få sin mat färdigt och så beroende av, antingen direkt eller indirekt, på växter. Växter tillverkar mycket mer mat än de kan använda omedelbart och de lagrar upp detta överskott som en reserv leverans för framtida bruk.

Det är denna tillförseln av reserver som används av djur. Det viktiga livsmedel som produceras av växter är kolhydrater, fetter och proteiner, som alla var av värde i sitt eget sätt att djurens metabolism.

Det finns även mineraler, organiska syror, vitaminer och enzymer som krävs för allmän hälsa. Det är således möjligt för oss att leva helt och hållet på en vegetarisk kost. Växter lagrar mat på olika sätt, antingen i rötter, stjälkar, blad, frukter eller frön. Den viktigaste av dessa för människor är frukter och frön. I denna kategori finns spannmål och små korn, baljväxter och nötter.

Alla innehåller stora mängder näringsämnen material och har proportionellt låg vattenhalt, vilket ökar deras värde för att de kan förvaras och transporteras med lätthet. Rötter, knölar, lökar och andra grönsaker från marken är nästa i betydelse som källor till vår mat och de lägre djuren.

Deras värde är mindre eftersom de innehåller mycket vatten. Den lummiga delar av växter, gröna, sallad växter och andra vallväxter grönsaker innehåller förhållandevis lite lagrad mat. Men det är nödvändigt på grund av de vitaminer och mineraler som de innehåller och de mekaniska effekterna av deras svårsmält cellulosa. Detta är sant även för den köttiga frukter som också innehåller olika organiska syror.

Följande kategorier kommer att behandlas separat: spannmål, små korn, baljväxter, nötter, jord grönsaker, vallväxter grönsaker, frukt, bär, grönsaker och köttiga frukter.

Det finns hundratals arter av växter, både vild och odlad, som bara används av primitiva folk eller i begränsade områden av världen. Således en detaljerad diskussion kommer att vara på de livsmedel växter som används av majoriteten av folken i världen. Lägre Växter som Mat Källor. Svampar Fungi. Svamp, tryffel och andra svampar har använts som livsmedel i gamla tider.

Register finns från B. Svamp var väl kända för Grekerna och var föremål för delikatess av Romarna. Under Medeltiden konsumtion av ätliga svampar skjutit i höjden. Idag är de konsumeras av både primitiva och civiliserade kulturer. Vilda svampar konsumeras överallt och odling sker i Europa, Nord-Amerika och Orienten. Svampar Mushrooms.

Dessa förekommer naturligt i skog, åkrar och betesmarker. De är reproduktiva stadium av vissa av de högre svampar. Den vegetativa fasen består av massor av fina trådar, eller hyphae, som bildar mycel. Mycel sträcker sig i alla riktningar genom jorden och hämtar sin näring saprophytically från förmultnande organiskt material. Vanligtvis under gynnsamma miljöförhållanden synliga spore-bärande scen visas ovanför marken. Det finns många olika typer av ätliga vilda svampar. De är mer delikat i smaken och mer välsmakande än den odlade sorter.

1 Comment

  • Därför måste de få sin mat färdigt och så beroende av, antingen direkt eller indirekt, på växter. En del av njutningen med att läsa Carson ligger i hur hon med så radikal oförutsägbarhet sammanför olika genrer och olika tider. I Japan efterfrågan är så stor att många arter odlas. Ängel med gröna vingar : fyra kvinnor, fyra generationer, år tillbaka i tiden PDF. Carson har gett ut böcker sedan talet. Jfr dra vapnet; runka och sträcka vapen; oförmögen att knulla, vilket också den är som har ett rostigt vapen.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google