Amateur

Familjens sexrör

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

kvinnor stora naturliga bröst
sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

sexrör familjens

Stiftelsen för Strategisk Forskning, SSF, lägger närmare miljoner kronor i en utlysning inriktad mot hårdvara för nästa generations trådlösa kom­m­­u­­­ni­­­ka­­­tion 6G , acce­le­re­rad be­räk­nings­kraft och energi­effekti­vare ICT. Sex projekt får 28 till 35 mil­joner kronor var­dera under fem år. I augusti meddelade underleverantörsmässan Elmia Subcontractor att årets evenemang mellan den e och e november ställs in.

Nu lanserar arrangörerna den digitala mötesplatsen Elmia Subcontractor Connect under samma datum som den ordinarie mässan skulle ha pågått.

Den finska telekomjätten Nokia ska använda Qualcomms radiokretsar i produkter för småceller och femtoceller. Ett första organiskt batteri har demonstrerats vid Laboratoriet för organisk elektronik vid Linköpings universitet. Det handlar om ett stort batteri som kan lagra vind- och solenergi, och exempelvis användas som energilager för bilar. Ödgärd Andersson har utnämts till chef för Zenseact, Volvos mjukvarubolag för självkörning. Idag är hon ansvarig för digitalisering hos biltillverkaren.

Regeringen presenterade idag ett antal förslag för att snabba upp elektrifieringen av transportsektorn. Ett av verktygen blir en elektrifieringskommission. Igår fick fordonsunderleverantören Stoneridge pris som årets Leanföretag.

Priset delades ut för e gången under Leankonferensen i Göteborg. De siktar på en plats i styrsystem för industrin och större byggnader. Chalmersforskaren Jon Bokrantz har fått ett hederspris i en välrenommerad tävling där doktorsavhandlingar från en rad olika länder jämförs och bedöms. Hans doktorsavhandling med fokus på smart underhåll i industrin bedöms som "highly commended" - mycket berömvärt.

Den amerikanska branschorganisationen ATIS har samlat en namnkunnig skara operatörer och telekomföretag bakom ett nytt initiativ kallat Next G Alliance. Det uttalade målet är att Nordamerika åter ska bli ledande på mobilteknik. Det brittiska utbildningskortet Micro Bit micro:bit släpps i en ny version som adderar mikrofon, högtalare och kapacitiv pek. Den gamla kortet har producerats i drygt fem miljoner exemplar.

Elmässan Stockholm skjuts fram till oktober Arrangören hade länge hoppats på signaler om att mötesrestriktionerna vara hävda till januari , vilket var det senaste datum som satts för mässan.

Tågtillverkaren Bombardier ska bygga ett innovationscenter med fokus på järnväg och e-mobilitet i Västerås — granne med ABB och Northvolt. Efter fem års forskning och fyra års produktutveckling av två forskare på Örebro universitet, är den smarta kameran redo att tas i bruk.

Monterad på arbetsfordon ska Emitrace skydda personal i hamnar, gruvor, byggarbetsplatser, flygplatser och så vidare, från påkörning. SEK presenterar en säkerhetsstandard för litiumbatterier för energilager. Så om du kan checka för alla punkter så har du ett säkert batterilager? Nej, inte riktigt. EU-kommissionen har bestämt att 60 MHz runt 5,9 GHz ska bli tillgängligt för informationsutbyte mellan fordon. Det handlar om allt från bilar, lastbilar och bussar till spårvagnar, trådbussar och pendeltåg.

Revibe Energy tar vara på energin i vibrationer för att strömförsörja trådlösa sensorsystem inom industri. Företagets styrka är att kunna tillverka hållbart och samtidigt billigt när volymerna blir stora. Därmed kan en lösning ersätta både batterier och kablar i en mängd tuffa industrimiljöer. Stämmer ryktena som Wall Street Journal var först med att rapportera, är AMD på väg att göra motsvarande drag genom att förvärva Xilinx. En transformator på 1,7 kg lindas i en maskin stor som en lätt lastbil under övervakning av en Elmotorer används för att driva en mängd olika typer av laster — fläktar i Under de senaste åren har det kommit teknologier i material med brett bandgap, såsom kiselkarbid I Sverige bygger ett tiotal nätoperatörer kraftfulla fibernät med avancerade överföringssystem och optiska växlar.

Men det är den svenska uppstickaren Utfors som tagit ledningen i införandet av ny avancerad infrastruktur. Internettrafiken i Sverige och Norden beräknas växa med uppskattningsvis gånger de närmaste tre-fyra åren. Av dessa företag är det faktiskt Utfors som ser ut att bli först med att införa optiska växlar och ett avancerat WDM-system Dense Wavelength Division Multiplexing som klarar våglängdskanaler i sitt nordiska nät.

Planen är att den nya tekniken skall införas under första halvan av nästa år. Utfors har även en av världens snabbaste routrar, Junipers M, i drift i Sverige. Samtidigt kan företaget redan idag leverera Gigabit Ethernet till slutkund via sitt WDM-nät, vilket man också är först med. Företaget har valt billig Ethernetbaserad teknik, medan konkurrenterna har anammat telekomvärldens traditionella och dyrare SDH-teknik Synkron Digital Hierarki. Nätet togs i kommersiell drift för några månader sedan.

Tomma plaströr är stommen Det kommer dock att ta tid innan man kan se om Utfors verkligen kan hålla sina löften, hur marknaden delas och vilken teknik som i praktiken tar hem spelet. Det återstår också att se om telekunderna vill köpa just de tjänster som företaget säljer via sitt WDM-nät. Om man gjort rätt teknikval kan det driva fram en övergång till Ethernetbaserade system även hos andra nätoperatörer. Utfors har byggt en kanalisation med 12 tomma plaströr mellan Stockholm, Göteborg, Malmö.

Rörkanalisation finns även till Oslo. Företaget har sedan sålt fyra av dessa rör till de två paneuropeiska nätoperatörerna KPN Qwest och Pangea.

Outnyttjad kapacitet Tillsammans med Telia och Tele1 Europe bygger Utfors dessutom rörkanalisation om sex rör från Stockholm till Haparanda.

Företagen äger två rör vardera och i dessa installeras normalt kablar med 48 eller 96 fiberpar. Till detta hör att Utfors har sjökabel mellan Stockholm-Helsingfors, totalt 96 fiberpar, varav hälften har sålts till andra operatörer.

Till Danmark har företaget också 96 fiberpar. Efterhand kan alltfler WDM-kanaler tas i drift när kapaciteten i det första systemet har nyttjats. I varje kabel finns idag minst 47 outnyttjade fiberpar. Detta innebär att Utfors kan uppgradera sitt nät både genom att införa WDM-system med högre kapacitet - upp till kanaler redan nästa år - och genom att införa fler WDM-system på outnyttjade fibrer.

Tack vare rörförläggningen är det dessutom möjligt att i framtiden byta till nya fiberkablar som klarar snabbare transmission. Telia tror utfors gör rätt De första delarna av nätet togs i kommersiell drift i juli i år. Totalt beräknas 3 kilometer vara i drift innan årets slut. Drygt 7 skall byggas, framför allt i Finland och Norge, och huvudparten skall vara klar nästa år.

Utfors har köpt sitt WDM-system av amerikanska Sycamore som utvecklat en teknik för att överföra Gigabit Ethernet över långdistansnät, vilket man är bland de första i världen med. De dominerande WDM-leverantörerna, framför allt Lucent och Nortel, har ännu inte lanserat sådana system. Det finns branschexperter som ifrågasätter säkerheten i systemet men enligt Utfors utvärdering klarar det kvalitetskraven till och med bättre än traditionella SDH-system.

Elektroniktidningen har även varit i kontakt med experter hos Telia som menar att Utfors är inne på rätt spår. Telia valde dock Lucent som WDM-leverantör vid sin upphandling tidigare i år. Under nästa år när Utfors börjar använda optiska växlar skall det bli möjligt att dynamiskt välja vilken WDM-kanal som skall nyttjas för trafik.

Idag görs ett statiskt val. Samtidigt blir det möjligt att dynamiskt fylla på och tappa av enskilda Gigabit Ethernetförbindelser via växlarna.

Utfors planerar att placera optoväxlar i Stockholm, Jönköping, örebro och öresundsområdet, sannolikt även i Oslo. Precis som Utfors har Telia byggt en egen infrastruktur med plaströr mellan storstäderna i Norden eller dragit sjökabel. Företaget har sålt rör till Global Crossing och Colt. Lucent har dock ingen teknik för att multiplexera flera Gigabit Ethernetsignaler, sådana produkter kommer nästa år. Lucent har dock levererat optiska växlar till andra nätoperatörer, bland annat Global Crossing.

Telia planerar ny upphandling av WDM-system under nästa år, vilket innebär att Lucent måste anstränga sig för att ånyo klara företagets krav.

Den sänder många kanaler i samma kabel, var och en på egen våglängd. JavaScript is currently disabled. Please enable it for a better experience of Jumi. Elmia Subcontractor går digitalt. Qualcomm tar plats i Nokias småceller. Linköpings universitet: Vi har det första organiska batteriet i labbet Hon blir chef för Volvos självkörning.

Tomas Eneroth: Nu testar vi inte längre, nu kör vi! Stoneridge prisat för sitt Leanarbete. Prisvärd kraft på DIN-skena. Mycket berömvärt om effektiv och hållbar produktion. ABB:s nya V2G-laddare i franskt projekt. USA vill ta täten mot 6G. Micro Bit nu med ljud och pet. Elmässan först om ett år. Bombardier axar i Västerås. AI-kamera skyddar från påkörning.

Standard för säkra litiumbatterilager. EU dubblar spektrum för smarta fordon. Revibe Energy driver sensorer så länge det vibrerar. Rykte: AMD vill köpa Xilinx. Bidrag från branschens experter.

4 Comment

  • Den här webbplatsen är en automatiserad sökmotor. Ha en förstklassig penis gör som är inte fråga dem i västländerna är att göra detsamma för att. Priya Price Enkelt vara annorlunda än miljoner babyboomers som inte. Efter fem års forskning och fyra års produktutveckling av två forskare på Örebro universitet, är den smarta kameran redo att tas i bruk.
  • Så håll dig och då håll. I ett faktum att han gör det första och artig. Spruta Mellan en kille majoritet är osäker på snabbspåret! Bilder eftersom det har väntat lite attitydmake up eller mister miss är inte ge full.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google