Amateur

Enkel tonårsdiet

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

kvinnor stora naturliga bröst
tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

tonårsdiet enkel

Ungdomsfetma är en sorglig verklighet och ett allvarligt problem idag. Hur kan en tjej eller en tonårspojke gå ner i vikt så att vikten minskar och det inte skadar hälsan? Det här är ingen enkel fråga. När allt kommer omkring kan inte alltid våra barn, som har en helt normal vikt, tillräckligt bedöma deras figur. De börjar gosa om att gå ner i vikt. Skönhetens standarder för dem är avmagrade modeller från glänsande tidskrifter, bearbetade av mirakulösa photoshop, eller avmagrade skådespelerskor från tonårsserier.

Ofta leder önskan att vara som din ideala och hårda fasta ungdomar till en sjukhussäng. Den ideala kroppsvikten för en tonåring i varje specifik situation kan föreslås av barnläkaren som observerar honom, eftersom det alltid finns skillnader i astenisk, det vill säga tunn, med tunna ben, ungdomar och i tät, tät kropp hos pojkar och flickor. Men om de extra kiloerna verkligen är, ger det tonåringen problem - han kan retas av sina kamrater.

Han är obekväm med klädval eller hälsoproblem. Då behövs rätt diet. Faktum är att kroppen i åldern till cirka år fortfarande fortsätter att växa och forma. Detta kan orsaka en hormonell förändring med en uppsättning pund efter en diet, framkalla menstruations oegentligheter och hudproblem och sällsynta måltider kan orsaka matsmältningssjukdomar och hypovitaminos.

Därför tillämpas inga strikta dieter fram till års ålder, dessutom du kan inte träna och fasta dagar Dieten bör innehålla ett reducerat kaloriinnehåll så att kroppen spenderar dem snabbare och inte sparar för problemområden Tonåringar måste öka sin aktivitet dramatiskt - att sitta vid datorn eller ligga i soffan framför TV: n, om de vill gå ner i vikt, avbryts.

Föräldrar kan hjälpa till att vägleda sin kost de närmaste veckorna baserat på grundläggande näringsdata i tonåren I kosten bör hälften av kalorierna komma från kolhydrater, och proteiner och fetter delas ungefär lika. Flickor konsumerar i allmänhet lite färre kalorier än pojkar, i genomsnitt kalorier mot kalorier för pojkar. Att äta regelbundenhet är en mycket viktig faktor. Under viktminskning, även om detta inte tidigare praktiserats, är det nödvändigt att byta till fyra måltider om dagen enligt regimen.

Morgonmat för en tonåring spelar den viktigaste rollen - under frukost aktiveras ämnesomsättningen och kalorierna som äts lagras inte i fettvävnad. Vanligtvis är frukost en kolhydrat- eller proteinprodukt i kombination med färska grönsaker eller frukt, varma drycker. Lunch är en ganska stor måltid. Men dess kaloriinnehåll kan minskas genom att använda mer "magra" komponenter.

Vid lunchtid krävs varma måltider, både första och andra rätter. I kosten för att gå ner i vikt ungdomar är första kurser en nödvändighet, du kan inte bara göra med andra kurser. Men eftermiddagste och middag kan göras mycket lättare - det bör främst vara grönsaker och mejeriprodukter, även om du kan lägga till proteinrätter - kött eller fisk.

Du måste glömma godis, bakverk, kakor, chips, läsk och snabbmat. Om ditt mål är att gå ner i vikt bör dessa livsmedel bli dina fiender, de har många "tomma" kalorier som deponeras i fettceller med extra pund.

Byt till läckra och hälsosamma naturliga livsmedel. Din meny borde definitivt vara i ordning:. Var försiktig med lådjuicer - De innehåller vanligtvis mycket socker, ersätter dem med färsk juice eller örtte. Tiden har kommit när ditt dyrbara barn har gått in i tonåren. Du väntade fruktansvärt på den tid då han först blev kär, började göra uppror och du och ditt barn skulle sluta hitta ett gemensamt språk. Sannerligen har barnet mognat, blivit mer erfaren, men i vissa frågor behöver han fortfarande ditt vänliga råd, förståelse och varmt stöd.

Barn i denna ålder kan, som ingen annan, falla under negativt inflytande från sina kamrater eller vuxna, varför det är så viktigt att inte låta barnet stänga av rätt väg. Pojkar och flickor har vuxit upp, de försöker se ut och bete sig som en vuxen, de vill vara oberoende av sina föräldrar. Vi tänker ofta inte ens på hur våra tonåriga barn äter, vi är så oroliga över de oändliga problemen i vår dotter son och missförstånd i ditt förhållande till barnet.

Barnets kropp fortsätter dock att växa kraftigt och därför krävs stora energireserver. För att utvecklingen inte ska avvika från normen behövs en speciell uppsättning användbara produkter. Det är därför som föräldrarnas uppgift är att tillämpa föräldrarnas visdom, som om de gradvis utövar kontroll över vad ditt älskade barn äter, och i tid att förhindra att ögonblicket när man äter, enligt exemplet med de omgivande kamraterna, kan förvandlas till vanligt mellanmål på smörgåsar.

Kom ihåg att dålig näring är en direkt väg till sådana formidabla sjukdomar som: stroke, skörhet i ben, diabetes och till och med cancer. Ha själfulla konversationer med ditt barn. Förklara för tonåringen att eftersom han redan är tillräckligt gammal betyder det att han har sin egen åsikt och kan förstå att du inte alltid kan imitera även de mest respekterade vännerna.

Och om Vanya till exempel får pengar från sina föräldrar för snabbmat, chips och kex betyder det inte att den här maten är bra för kroppen. Om den åriga flickvännen Nastya följer någon nyfött diet är det inte ett faktum att hon gör rätt, och det är nödvändigt att göra detsamma. Det är nödvändigt att lära dottern sonen att säga ett kategoriskt "nej" till avlyssningar i mat och kost, förutom de som läkaren föreskriver!

Det "rena tallrikssamhället" är inte på modet nu, och dessutom är en av orsakerna till fetma överätande i barndomen, ofta under påtryckningar från föräldrar. Du bör inte tvinga barnet mot hans önskan att äta hela portionen. Det är inte så viktigt hur mycket dottern sonen äter, det är bättre att se till att tonåringen tar mat vid rätt tidpunkt och ta hand om mångfalden och användbarheten i sin kost.

Om du föredrar att ständigt gå på diet, visa missnöje med din tonåring om din vikt och din kropp är systematiskt begränsad i normal näring, var inte förvånad över att ditt barn snart kommer att uppträda på samma sätt, speciellt om det är en tjej. Tonårstiden är den tid då kroppen bildas, och eftersom en tonåring vänjer sig med livsmedelstillsatser snabbare än en vuxen, kommer skadorna på barnets kropp orsakas av olika emulgeringsmedel och konserveringsmedel att märkas mer.

Inte mindre negativa effekter utövas på den växande kroppen och tidiga dieter. På grund av dem som anses vara moderna tappar även absolut friska människor som inte är överviktiga. En tonårings kropp, under förutsättning av normal utveckling och med optimal ämnesomsättning, kan inte begränsas i näring, eftersom alla näringsämnen som finns i "rätt" livsmedel är viktiga för honom. Kalcium är mycket viktigt under benbildning.

En tonårings kropp ska få upp till mg kalcium per dag. Följande livsmedel är rika på kalcium: magert keso, yoghurt, hård ost och mjölk, apelsinjuice, berikad med kalcium. För att normal mental utveckling ska kunna inträffa behöver kroppen järn.

Det är syreleverantören till alla kroppens celler. Livsmedel med hög järnhalt kan vara av både animaliskt och vegetabiliskt ursprung: nötkött, fläsk- och fjäderfäkött, ägg, ostron, skaldjur; sparris, grönsaker, gröna ärtor och spenat. Olika sorter av nötter, bönor, järnberikat ris, pasta och bröd är också användbara. En tonårings kropp bör få minst 30 mg vätska per dag per kilo kroppsvikt. Naturligtvis inkluderar detta inte söt läsk, som, som har bevisats mer än en gång, är nästan det mest skadliga för hälsan på grund av dess sammansättning konstgjorda färger, koffein, hög sockerhalt.

De bästa drinkarna för en tonåring dricker eller mineral vatten , juice, mjölk. Och vad ska jag servera ett tonårigt barn vid varje måltid? Vilka är kännetecknen på tonårsnäring?

Det är tillrådligt att lära din dotter son att äta på morgonen. Till frukost kan en tonåring erbjudas följande rätter: gryta eller fisk, grönsaks- eller fruktsallad, gryta, mejeriprodukter, smör och ostsmörgås. Från drycker - te eller kakao. Kaffe är kontraindicerat för en tonåring. Till lunch är det tillrådligt för en tonåring att erbjuda den första varma rätten, som regel, soppa eller borsch, den andra varma rätten - kött- eller fiskrätt med en sidrätter i form av grönsaker eller spannmål, samt färsk frukt beroende på säsong.

De mest användbara spannmålen för denna ålder är vete, bovete och havregryn. Gröt bör ges till ett barn inte mer än en gång om dagen. Men en gång om dagen måste han ändå äta gröt utan att misslyckas, eftersom spannmål och spannmål är komplexa kolhydrater som ger kroppen lejonens andel av energi.

Denna måltid är mycket viktig för ungdomars näring. Det är tack vare eftermiddagsmålet att tonåringen inte behöver snabba mellanmål med mat som är skadligt för kroppen. Ett mellanmål på eftermiddagen kan bestå av mjölk och bröd bullar , men du bör avstå från snabba kolhydrater, till exempel söta eller stärkelserika livsmedel, för med regelbunden användning visas övervikt. Till middag är det bättre att laga något lätt, till exempel en omelett, gryta, gröt, från drycker - mjölk med tillsats av honung.

I det här fallet blir tonåringens mage inte överbelastad. Tonårsåldern anses vara mellan 10 och 18 år. Denna ganska anständiga tidsperiod kan delas in i flera uppväxtstadier. De behöver alla en viss mängd näring. Ålder år - detta är tiden för accelererad tillväxt av ben och muskler.

Det rekommenderas i detta skede att inkludera kött och mejeriprodukter i barnens kost varje dag. Ålder år gammal. I detta skede bildas de endokrina körtlarna aktivt, varför ungdomar i denna ålder ofta lider av akne.

Förklara för din dotter son varför det är särskilt viktigt nu att undvika att bli beroende av fettrika livsmedel. Kasta stekt, koka, simma, baka eller ånga. Vegetabiliska fetter, till skillnad från djur, bör inte uteslutas från barns kost. Erbjud dina tonåringsnötter, krydda rätter med vegetabiliska oljor, så kommer inte din dotter son att ha problem med naglar och hår. Ålder - i detta skede av uppväxt kan barnet engagera sig i dieter, rå mat eller vegetarism, eftersom han anser sig vara ganska vuxen och självständigt kan fatta viktiga beslut, i synnerhet om sin näring.

Övertyga tonåringen att alla dessa experiment bara kan skada hans hälsa. Även nu fortsätter hans kropp att formas, så du måste äta gott. Förutom allt ovanstående innefattar en hälsosam tonårsdiet daglig användning av vegetabilisk fiber, nämligen grönsaker, frukt och rotfrukter.

De innehåller antioxidanter, med hjälp av vilka kroppen rengörs och matsmältningssystemet fungerar ordentligt. För att ditt barn ska utvecklas normalt, förse honom med vitaminer. Under säsongen kan grönsaker och frukter bli källorna till dessa näringsämnen under den kalla säsongen - köpta multivitaminer, som inkluderar järn och vitamin D, som är ansvariga för normal utveckling.

2 Comment

  • Plie squat Benen är bredare än axlarna. Och allt detta bara tack vare korrekt utförda kardiobelastningar. Ett exempel på en dietmeny kan se ut så här: Till frukost - pumpa gröt med honung och russin, en smörgås med smör, te eller kaffe med socker och grädde; Andra frukost - nudlar eller pasta med köttsås, bröd, te med socker eller kaffe; Lunch - ärtsoppa, stekt fisk, gulasch med kokt potatis, vegetabilisk ister med vegetabilisk olja, te med en bulle; Middag - kött bakat i ugnen eller köttbullar, kotletter eller stekt fisk, pasta, ris, kokt eller bakad potatis, smörsmörgås, te med socker. Återigen skickar vi bollen till fötterna med händerna, tar bollen med våra fötter och lägger den på golvet. Trots det faktum att denna period inte kan ringas"Ren ungdom", på den här tiden börjar kroppen redan växa aktivt, så ägna särskild uppmärksamhet åt kosten. Ett av följande alternativ för korrekt näring hjälper till att uppnå önskade resultat inom grodor:.

Leave a Comment

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google