Олимпиада

2015-08-10

Август. Парещо слънце. Дълги плажни ивици. Кристална морска вода. С екипа на AVA VIEW ще се разходим недалеч от България – в Северна Гърция, из бреговете на Егейско море. Този регион е известен като Орфанския залив и е подходяща дестинация за кратка почивка.
Само няколко часа път и можем да се докоснем до усещането за море...

Пристигаме в Олимпиада – едно от онези прелестни кътчета, които колкото и пъти да посетите, няма да им се наситите. Очакват ни четири дни, изпълнени с неподправена морска красота, пясък, слънце, коктейли и традиционна гръцка храна.

 

Нетърпението да се откъснеш от работната среда приключи, остава да се отпуснем и да преживеем насладата от дългоочакваната почивка.
           

Олимпиада има изключително интересна история. Според легендите носи името на майката на Александър Македонски. Намира се в североизточната част на полуостров Халкидики, близо до крепостните стени на древна Стагира. Смята се, че там през 384 година пр. н. е. е роден Аристотел. Градът е завладян и разрушен от Филип II Македонски. Днес там има парк, в който се извисява статуя на древногръцкия философ и няколко експоната, показващи изобретения породени от Аристотеловата философия на природата.
           

Дали заради мястото, дали заради историята, или заради духа, Олимпиада е съхранила своята автентичност. През цялото време във въздуха витае усещането, че именно тук можеш да откриеш всичко... Великолепни плажове, простиращи се по дължината на залива, лазурни води, а на хоризонта – гори. Безброй красиви места, малки китни кафенета, разположени на самия бряг, носещи очарователната атмосфера на гръцкото – с аромат на морски дарове и маслинов хляб. Неповторимо усещане за спокойстие и уют.
Неповторимо се оказва и усещането да се събудиш с изгрева на слънцето, с поглед  към вълните, галещи брега. Сутрешна разходка по плажа, приятни разговори, лек, но наситен с вкусове традиционен морски обяд. А следобед, с книга в ръка и чаша фрапе, гарнирано с прясно изцеден портокалов сок. Прохладни вечери с усещането на морския бриз и в комбинация с романтиката на звездите под открито небе.
           

И така... като всяка приказка обаче и нашето беломорско приключение си има своя край.
 

Тръгваме си вдъхновени от красотата около нас и магията на лятото.