Интервю с Натали – за стила, красотата и червеното червило, което никога няма да излезе от мода

2016-06-01

В днешно време рядко се срещат позитивни хора, които само с излъчването си могат да те заредят с енергия. За нас такава е Наталия Такова-Мазгарева - русокосата бюти влогърка от 7talents, която смело и с усмивка се превръща в една от любимките на посетителите на сайта за видеосподеляне Vbox7, а и в YouTube. С клиповете си, които неведнъж са заемали 1-вата позиция в класацията топ 40 на сайта, Натали дава съвети за красота, мода и стил. Самата тя признава, че не е нито професионален гримьор, нито стилист, но пък с радост споделя уроците, на които сама се е научила през годините. Целта на чаровната влогърка е да се опита да даде полезни съвети и да зареди феновете си с усмивка и добро настроение.

Решихме да поканим Натали на чаша горещо кафе, за да си поговорим за мода и за същественото, което, казват, е невидимо за очите.

Коя е Наталия и как стигна до идеята за влог, посветен на красотата?

Наталия е същата като Натали – усмихната, отговорна, ценяща. Аз съм най-нормално момиче. Не казвам обикновено, защото вярвам, че като цяло няма обикновени хора – всички сме необикновени и не бива да го забравяме! ;).

До идеята за влог достигнах сякаш естествено. Както всички останали момичета, понякога обичам да се суетя пред огледалото. И за да мога да постигам добри визии в домашни условия, защото не всеки път човек може да отдели специални средства за професионалисти, започнах да чета по списания, в интернет, и да се вдъхновявам за тях. Научих разни трикчета, започнах да ги прилагам – ту с грешки, ту ми се получаваха. Много приятелки все ме питаха кое как съм направила и им разказвах, а те ми отговаряха: „Ох, много сложно“. За да им докажа, че всъщност не е, показвах им. По това време започнах да попадам и на чуждестранни влогърки, които показваха във видеа как точно се постига един грим, една прическа.

И така ми хрумна идеята – да давам идеи онлайн, но с условието, че не съм професионалист и че щом аз мога, значи всички могат. А най-сладкото от всичко е обратната връзка, в която всъщност и аз научавам много от другите – от момичетата съвети и идеи, а от момчетата – дали всъщност нещо е окей, или не прекаляваме жените понякога.

Може ли да се каже, че си превърнала хобито си в професия?

Не бих го нарекла точно професия. По професия съм журналист. Влогърството за мен по-скоро е обмен на информация, енергия, съвети, идеи, вдъхновения. Срещи с прекрасни хора онлайн, раздаване на усмивки, мили думи и изобщо… Абе, прекрасно е! Каквото и да е, хубаво е! Не искам да го квалифицирам, а да му се радвам.

Изисква се много самоувереност, за да показваш лицето си пред камера и да знаеш, че стотици хора, а може би и хиляди, ще гледат клиповете ти. Какъв съвет ще дадеш на дамите, които имат подобни идеи, но нямат самочувствието да ги реализират? Как се гради самоувереност?

Знаеш ли, това е странното при мен. Аз всъщност съм завършила бакалавърска степен по аудио-визуална журналистика, т.е. телевизионна журналистика. Още по времето на следването ми съм получавала предложения за работа в различни телевизии и все отказвах. Честно, мислех си: „Как ще застана пред камера?! Аз? Не! Ужас!“. Не можех да си представя изобщо тази опция като възможна. Но сякаш с годините узрях за това. Реших да пробвам, но сключих сделка със себе си: ако крайният „продукт“ наистина е хубав, ако това ми носи удоволствие, ако мога да съм полезна, ако успявам да предавам от положителната си енергия и карам поне един човек да се усмихне – продължавам.

Ако ли не – опитала съм, не се е получило, спирам. После всичко се случи доста бързо и лавинообразно. Днес видеата всъщност се гледат от десетки хиляди онлайн и го казвам не защото се перча със себе си, а защото буквално се фукам с невероятните хора, с които се събираме всяка седмица в сайтовете за видеосподеляне. Не можеш да си представиш колко са прекрасни те. И съм им благодарна, че сме се намерили!

Та съветът ми към всички дами, а и към момчетата, които имат идея и желание да се снимат и да качват клипчета онлайн, е – не го правете просто ей така. Правете го, за да зарадвате някой, за да помогнете на някой, за да срещнете нови приятели. В самоцелното не виждам смисъл.

А за самочувствието… не знам какво да кажа. Аз нямам чак такова голямо самочувствие, казах ти и по-рано - нормално момиче съм. Просто вече не разказвам какво съм научила само на приятелки очи в очи, а и на приятелки и приятели онлайн.

Какво е красотата за теб? Смяташ ли, че е свързана по някакъв начин с модата?

Хах. Красотата е да се обадиш на майка ти без повод, за да ѝ кажеш, че я обичаш. Красотата е и в това, ако изпуснеш стотинка на улицата, да я оставиш, за да си представиш как някой човек ще я открие и ще каже с усмивка: „Я, късметче!“. Красотата е в детския смях, в твоя смях, в моя… Това не е „мода“. Това трябва да бъде класика според мен.

Какъв е твоят стил и как би го описала с една дума?

С една дума - семпъл.

В колко часа започват делниците ти и колко време прекарваш пред огледалото и пред гардероба сутрин?

В 6:45 ч. Пред огледалото прекарвам 10 минути, пред гардероба - най-много 5. Но това е, защото съм си изградила рутина и защото времето не ми позволява повече суета. И май по-добре.

В този ред на мисли - защо всички жени все казват, че нямат какво да облекат, а гардеробите им са претъпкани?

Защото не прочистват гардеробите си сезонно и не правят умни покупки. Тук отварям скоба, че аз всеки сезон разделям гардероба на 3: дрехи, които запазвам; дрехи, които давам на приятелки да си харесат нещо; дрехи, които дарявам. Така в гардероба ми винаги има малко дрехи, но правилните. И пазарувам много, ама много умно. Никога импулсивно.

Може ли да надникнем в твоя гардероб? Беше участвала в клип, посветен на красотата на българката пред годините. Във видеото сменяш различни тоалети и стилове. Ще ни покажеш ли как изглеждат любимите ти визии за различни поводи - работа, кафе с AVA View, вино с приятели? Каквото прецениш да споделиш с нас.

О, първо да кажа за видеото! За мен беше огромна чест, че от 7Talents ме поканиха за това видео, но по-голямата чест беше, че работих с такива професионалисти като художник по костюмите - Яна Криспин, гримьор - Атанас Темнилов, коафьор - Елена Димова, режисьор - Боряна Гидикова. Изброявам имената им не от куртоазия, повярвай, а защото, ако не бяха те, видеото нямаше да бъде толкова красиво и автентично. Страхотни са, от тях се учи много.

А ето и визиите сега, като реших да се заиграя по-скоро с бижутата:

- За офиса: Ефирна риза с флорални мотиви и мъничък акцент – златно копче при яката, което се комбинира със златната ми халка.

 

- За среща с вас избирам my boyfriend jeans или по-голям размер дънки, които комбинирам със семпла бяла тениска и голям часовник за акцент.

 

- За вино с приятели - Дантела, удобни токове, ефирна блузка и колие от тюркоаз.

Залагаш ли на аксесоари в ежедневието си?

Да, но за ежедневието избирам доста семпли аксесоари. Един шал, удобна чанта, семпли бижута. Вечер се развихрям.

Какво мислиш за приказката на Коко Шанел: "Преди да излезете от вкъщи, погледнете се в огледалото и махнете един аксесоар“?

Мисля си, че човек трябва да следва себе си. А и се сещам за няколко фотоса на Коко Шанел с безумно много огърлици. И ѝ отиват! Защото следва себе си.

Какви бижута обичаш? Има ли бижу, с което не се разделяш? Ако да, кое е то и защо не се разделяш с него?

Обичам огромни закачливи обеци, които да са акцент, когато нося косата си прибрана.

Иначе имам 2 бижута, с които наистина никога не се разделям: златна верижка с лъвица – подарък от съпруга ми за 25-ия ми рожден ден. Аз съм зодия Лъв и много си я харесвам. Другото е брачната ми халка. С нея и чиниите мия, не ме съдете.

Смяташ ли, че съществува нещо, което никога няма да излезе от мода? Какво е то?

Широката усмивка и червеното червило.

И малко блиц въпросчета.

Шал или шапка?

Шал.

Чанта или раница?

Чанта.

Токчета или кецове?

Ох, сложно. И двете! Едновременно! Ако може! (Смее се)

Диаманти или перли?

Перли.

Капучино или еспресо?

Лате.

Шоколад или сирене?

Наскоро мъжът ми ми каза, че съм бълнувала: „Ах, цялата съм се омацала с шоколад“. Та… Да…

Море или планина?

Ах, морето!

Куче или котка?

Куче. Хъски. Аширо!

Намигане или усмивка?

Усмивка с намигане.

Когато чуеш фразата, че същественото е невидимо за очите, каква е първата ти асоциация?

Затварям очи.

Ако можеш да върнеш времето назад, би ли променила нещо в живота си?

Мисля, че не. Страх ме е да не объркам Вселената нещо. Аз и в бъдещето не искам да отида.

Ако хванеш златната рибка, какви ще са твоите три желания?

Много ли е странно, че нямам желания? Нека си върви по пътя и да сбъдва чужди мечти. Аз с моите ще се справя.

Искаш ли да споделиш нещо друго с читателите на AVA View?

Да ви подсетя още веднъж – ако изпуснете стотинка, оставете я на улицата. Някой ще я открие, ще се усмихне и ще каже „Я, късметче!“.

Благодарим ти, че озари и нашия сайт с усмивка и позитивизъм!

А аз Ви благодаря, че вие озарихте моя! И до нови срещи!