Аз съм жена. А каква е твоята суперсила?

2016-02-27

„Жената не е човек“ – това е любима фраза на един мой далечен познат. Вярвате или не, аз винаги се съгласявам с него. Няма как жената да е човек. Няма друго същество, което да успява да мисли едновременно за поне 10 неща и в същото време адекватно да извършва поне 2 физически дейности.

 

Но да започнем от самото начало...

 

Всички сме чели, че Бог е сътворил жената от реброто на мъжа. На това послание от Библията в днешно време съм се сблъсквала с две тълкования (второто е моето).

 

Първото: „Ами, да, разбира се, вие сте произлезли от мъжа. Бог е създал първо човека, а после жена. Следователно – жените не сте хора“.

 

И второто: „Ами, да, разбира се. Бог е създал мъжа, но след това е видял, че той няма сам да се оправи и има нужда от същество с подобрени „характеристики“. И така създал жената“.

 

Може и да дадем пример с популярните в днешно време мобилни приложения. Обикновено първата версия на някое приложение има много „бъгове“ и проблеми, за които създателите не са помислили предварително. Виждайки обаче как действа програмата им в действие, създателите след време пускат версия 2.0 – подобрена, в която съществуващите преди това проблеми вече са решени, а бъговете отстранени. Разбира се, съществуват и случаи, в които версия 2.0 работи по-зле от първоначалната, но това е изключение, потвърждаващо правилото.

 

И така... Защо версия човек 2.0 има суперсили?

Отговор: Нямам идея, но ги има!

 

Изобщо няма да се спирам на това как жените носят на болка, как са по-издръжливи от мъжете, как обичайно са по-смели от представителите на силния пол, когато „ножът опре до кокала“, как успяваме да стиснем зъби, когато се налага, но и да отворим уста в зъболекарския кабинет (не знам около вас как стоят нещата, но мъжете в обкръжението ми имат панически страх от зъболекари и просто не ходят).

 

Жените са мултифункционални и залагам всичките си бижута за това свое твърдение.

Жената става сутрин, къпе се – това включва поне два вида сапун, шампоан, балсам и специални гъбки за различните части на тялото. Докато действа като шесторъкия Шива под душа, дамата обикновено си прави план за деня, ако не го е свършила още вечерта или  в началото на седмицата. Излиза от банята и продължава – закуска за мъжа, закуска за децата, почистване на кухнята след приготвянето на първото хапване за деня, кафе, телефон и мейли, обличане, гримиране и излизане за работа. И всичкото това обичайно се прави за около час и половина. Шофира или чете книга, докато се вози в метрото. Пристига на работа и започа да върши ежедневните си служебни задължения, като в същото време мисли кога трябва да тръгне, за да вземе детето от градина, какво да напазарува и какво да сготви вечерта.

 

Работният ден обикновено приключва, когато всичките задачи са отметнати. Детето се взима от градина, отива се на пазар, жената се прибира у дома и работата ѝ продължава. Чистене, готвене, пак чистене, пране, простиране, занимавки и игра с детето, вечеря, съдове... Всеки ден. Няма значение дали сме болни, дали сме здрави, дали сме в първия ден от месечния си цикъл, дали сме в настроение.

 

И това ако не са суперсили – здраве му кажи!

 

Да си майка, да си жена, да си любовница, да си домакиня, да си работеща по 8 часа дневно и да си усмихната, положителна, красива и сияеща – това е суперсила! Сила, за която и Супермен ще завиди.

 

Всяка жена е едно голямо чудо.

 

Дами, повярвайте в своите суперсили и празнувайте ежедневно деня на жената. Осми март е прекрасен повод да ви подарят цвете, но вие цъфтите целогодишно и зареждате света на хората около вас с енергия.


Обичайте се и се уважавайте, бъдете щастливи и от време на време си позволявайте по някоя глезотия, която със сигурност заслужавате.