Във виното е истината, особено през месеца на любовта

2016-02-03

Във виното е истината. Тази мъдра приказка не сме я измислили ние, но вярваме в нея. И ако сте почитатели на напитката на боговете, месецът на любовта ви дава идеален повод да отпиете от чаша хубаво вино в компанията на най-близкия човек. Разчупете стереотипите и се доверете на доказания свеж вкус на малиновото вино Трастена, чието качество е също толкова безупречно, колкото вдъхновението от плодовия аромат.  Сладкият вкус на напитката е способен да стопли сърцата ви в романтичната февруарска вечер.

 

Легендата за малиновото вино се ражда по времето, когато в Стара планина е съществувал манастирът Св. Пантелеймон. Той е бил построен на мястото на древно тракийско светилище от ученици на Кирил и Методий. Монасите в манастира правели ароматно малиново вино и то изкушавало поклонници от всички краища да посетят и да опитат от еликсира. Рецептата се е пазела строго и се е предавала от поколение на поколоение.

 

Днес от манастира е останал само един каменен кръст, който напомня за светото място. Около руините му производителите на малиновото вино Трастена вече тринадесет години отглеждат плантация с био малинки, а рецептата за вино на древните монаси им помага да пренесат почитателите на напитката в друго измерение, високо в планината.

 

“Ние сме първите производители на вино от био малини в България и се стараем да предложим най-доброто, с което природата така щедро ни дарява”, категорични са производителите.

Без добавени овкусители, без добавени аромати, оцветители, без добавени плодови сокове, сухи или течни екстракти – малиновото вино на Трастена е натурален продукт, чиято цел е да достави истинско удоволствие на сетивата ви.

 

Е, може би пък истината все пак е в малиновото вино. Няма как да знаете, ако не опитате.

Любовта може да не е само от пръв поглед, а и от първата глътка.

 

ДесС