Топ 6 на цветовете за сезон пролет/лято 2016

2016-05-10

Да, ние сме жени и никога не знаем какво да облечем. Все казваме, че нямаме дрехи, а едва намираме място в гардероба си за новата блузка от поредното намаление. Но в едно сме сигурни и единодушни. След като зимата ни умори със сиви тонове на дрехите и тъмни палта, имаме нужда от цвят! И то веднага!

 

Ето защо „Инстайл“ реши да прегледа колекциите пролет/лято 2016 (ах, колко е приятно да напишеш думата „лято“ през март) и да ни покаже кои ще са топ 6 цветовете през следващите месеци.

 

За пролетта дизайнерите гравитират предимно около есенните тонове – като домат, смърч, мандарина и невен.

 

Друг цвят, който набира все по-голяма популярност, е...

 

Розовият кварц

 

Този нежен и изискан нюанс се среща в много колекции на известни марки като Simone Rocha, Dior, Carolina Herrera и Chanel.

 

Мандарина

Цитрусите ни заливат във всякаква форма, стил, текстура и материя из пролетните колекции. Кое е най-хубавото на цвят мандарина? Отива на всеки цвят кожа. Michael Kors, Altuzarra, Prabal Gurung и Christopher Kane решиха да заложат и на този нюанс за пролетта.

 

Смърч

По-тъмен от смарагда, но някак по-жив от маслината, цвят смърч задължително трябва да присъства в пролетния ви гардероб, ако искате да сте в час с модата (тя обикновено връща стрелките с повече от един час назад, но това е част от красотата ѝ). Versace, Lemaire, Marni и Lanvin избраха да го включат в колекциите си.

 

Невен

Този цвят е нещо средно между горчица и канарче (не в яхния) и със сигурност ще се превърне в един от най-носените тонове в жълтата палитра. Това е и мнението на марките Narciso Rodriguez, Jil Sander, Tory Burch и Emilia Wickstead.

 

Домат

Огнен оттенък, чиято идея е да се откроява. Подходящ е и за по-елегантна, и за по-спортна визия. Марките, които залагат и на домата, са Ralph Lauren, Lacoste, Hermes и Sonia Rykiel.

 

Охра

Охрата обикновено върви ръка за ръка с велура, но тази пролет дизайнерите решиха да съчетаят кафеникавия цвят с по-нежната и подходяща за пролетта коприна.

 

Ето нашите предложения – аксесоари-акценти, с които да сте в час с модните тенденции:

 

http://avaview.com/rose-dust

http://avaview.com/green-touch-grivna

http://avaview.com/euforiya

http://avaview.com/for-her-7

http://avaview.com/zlatna-feeriya