Носи мечтата до сърцето!

2015-12-02

Била съм във Франция веднъж. Беше отдавна, доста преди да срещна него. Не знаех и дума на френски, нито че ще се влюбя безвъзвратно в тази култура. Тогава сърцето ми беше свободно, но тайно се надявах един ден да срещна човека, с когото ще преоткрия и споделя красотата на Аквитания, Бургундия и Бретан. Дали заради щампата на романтика, вино и любов, или заради красивата природа и развитото ми въображение, когато мечтая, се пренасям там, но този път сме заедно.

 

Заедно сме и в реалността. Вече шест години. Той познава детайлно тази моя мечта и постепенно тя стана обща. Но мечтите и плановете ни са много, а животът все бърза. Пътуваме по работа, почиваме на юг, празнуваме “наблизо“ и все не остава време за Франция. Но когато сърцето обича, търси и винаги намира начини, пътеки, надежда и любов.

За втората годишнина от сватбата ни преди две седмици той ми подари нашата мечта… макар и символично. Фино сребърно колие с очертанията на Франция и гравирано сърце на мястото на Париж. Така аз нося мечтите и любовта на живота си близо до сърцето.

Стига толкова Франция тази година. Пак ще я отложим, но този път, за да отпразнувме годишнината от първата ни среща. Следващата пролет. В Монпелие. О, пропуснах една малка подробност - в допълнение към бижуто имаше и два билета… Воала!